Statul oferă 10.000 de euro femeilor. Vezi în ce condiții

Maria Grapini 1
Maria Grapini 1

Maria Grapini, ministrul pentru IMM-uri, Mediu de Afaceri și Turism, a anunțat vineri o premieră pentru România: statul va oferi 10.000 de euro fiecărei femei care dorește să înceapă o afacere, în cadrul programului "Femeia antreprenor", ce va debuta la sfârșitul lunii iunie.

Proiectele, alese de calculator, fără limită de vârstă

Programul este o premieră pentru mediul de afaceri, în contextul în care femeile care se pot adresa pentru a obţine finanţare trebuie să depună un plan de afaceri, ce va fi evaluat electronic, pentru a elimina subiectivismul, iar criteriile de vârstă nu mai contează.

"Aici modelul este că femeile pot porni o afacere şi mai târziu. Pentru că antreprenoriatul feminin este într-o rămânere în urmă, aş putea spune, faţă de potenţialul pe care-l avem, n-am mai pus limită de vârstă. Poate să-şi înceapă afacerea când doreşte. Important este să-şi facă un plan de afaceri, şi va primi acei 10.000 de euro, exact ca tinerii debutanţi", a spus Maria Grapini, citată de Agerpres. Planul de afaceri va fi evaluat după mai multe criterii, în baza unui model stabilit pe calculator. De asemenea, se renunţă la principiul "primul venit-primul servit", astfel că nu se va mai ţine cont de rapiditatea cu care a fost depus proiectul. "Eu am introdus criterii în care să nu mai intervină persoanele. Criteriile sunt puse în calculator, iar punctajul iese automat. Aşa este şi la tinerii întreprinzători, pentru că vreau să evit subiectivismul", a explicat ministrul.

Bani pentru numai 11 proiecte

Sumele disponibile pentru finanţarea proiectului dedicat femeilor antreprenor se ridică la 500.000 de lei. Ministrul delegat pentru IMM-uri și-a manifestat speranţa că fondurile vor creşte la viitoarea rectificare bugetară din acest an. "Acum, când vorbim, avem puţini bani, dar discuţia pe care am avut-o ieri (joi, n.r.) la Ministerul de Finanţe mă face optimistă că vom primi bani la rectificare. Oricum, dacă nu primim bani anul acesta, tot ce se înregistrează şi se punctează ca proiect, rămâne pentru anul viitor, pentru că eu vreau să facem aceste proiecte, cel puţin până la terminarea mandatului acestui guvern", a conchis Maria Grapini.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel