SPOT INTERZIS: Vreți să scăpați de operația riscantă de prostată?

1602957_big2-300x300
1602957_big2-300x300

În spotul publicitar la suplimentele alimentare PROSVENT se recomandă produsul ca înlăturând necesitatea de a trece prin operația “dureroasă și riscantă” de prostată și consumul de medicamente “scumpe care pot avea efecte secundare serioase”. Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) a decis intrarea in ilegalitate a acestuia. Sesizarea fusese făcută de Agenția Națională a Medicamentului (ANM). Cu toate acestea, timpul care s-a scurs între sesizare și decizia CNA este foarte mare, iar oamenii sunt induși în eroare cu acest tip de reclame, ceea ce atrage atenția asupra nevoii de schimbare a legislației. 

Citește și:

Minciună pe faţă: Aqua Carpatica nu este cea mai pură apă din lume. Equa, posibil cea mai pură apă, conform experţilor internaţionali

Antireclamă şi dezinformare: Aqua Carpatica conţine nitraţi, ascunşi prin schimbarea unităţii de măsură. Au schimbat miligramele cu procentele

CNA interzice spotul ColonHelp. Află cum s-a încălcat legea – VIDEO 

Producătorii de suplimente alimentare nu mai pot folosi indicaţii medicale. Află aici cum ColonHelp încalcă legea 

Consiliul Naţional al Audiovizualului a decis să emită o decizie de intrare în ilegalitate în privinţa spotului de teleshopping pentru produsul „Prosvent”. Membrii Consiliului au constatat că spotul a fost difuzat cu încălcarea dispoziţiilor art. 101 şi 104 din Codul audiovizualului, conform cărora: „Este interzisă orice formă de promovare a unor produse sau a unor servicii care sugerează publicului ori îl instigă să renunţe la alte produse sau servicii similare ori asemănătoare identificabile”, repectiv, „Sunt interzise publicitatea şi teleshoppingul în care se utilizează practici comerciale înşelătoare sau practici comerciale agresive”. De asemenea, s-a avut în vedere şi punctul de vedere al Consiliului Român pentru Publicitate (RAC), conform căruia nu au fost respectate nici prevederi ale Codului de practică în publicitate, elaborat de acest for.

Spotul teleshopping pentru Prosvent nu mai poate fi difuzat până când nu va fi modificat astfel încât să respecte legislaţia audiovizualului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel