Șova: Băsescu minte, construim autostradă pentru Dacia

agerpres_7459136
agerpres_7459136

Dan Șova a ținut să răspundă unor declarații făcute de Traian Băsescu legate de construirea autostrăzii Pitești- Sibiu. 

Traian Băsescu, preşedintele României: “S-a trecut la faza a doua de extindere a capacităţii uzinei Dacia din Maroc. Acolo pui maşina direct în vapor, este portul la câţiva kilometri de fabrică, nu ca în România, unde Guvernul poate gândi să dea prioritatea la Bucureşti-Alexandria decât la Piteşti-Sibiu.”

Ministrul Marilor Proiecte a scris pe blogul său că tronsonul Pitești – Sibiu este o prioritate pentru Guvern, lucrările urmând să înceapă în 2017. Dan Șova a ținut să precizeze că Traian Băsescu ori este dezinformat, ori minte. Mai mult decât atât! Dan Șova a menționat că nu a amânat realizarea autostrăzii și a zis că va face ceea ce alții nu au reușit să facă.

Dan Șova nu a amânat realizarea autostrăzii

"Am arătat public, în urma lansării strategiei naţionale „România 100” în domeniul autostrăzilor, că nu am amânat realizarea autostrăzii Piteşti – Sibiu. Nici domnul Băsescu, nici vreunul dintre demnitarii care i-au urmat, cât timp CNADNR a fost sub Ministerul Transporturilor, nu au mişcat vreun utilaj sau vreo hârtie în favoarea acestei autostrăzi. Să acuzi lipsa de acţiune, atunci când tu și ai tăi nu ați făcut nimic pe temă, trădează minciună sfruntată și divorț de realitate", a scris Dan Șova pe blogul personal.

Dan Șova a mai punctat faptul că este primul dintre miniştrii care a început munca la acest tronson.

"Traian Băsescu este un adversar total al României, subjugând evoluţia aceste ţări intereselor sale partizane. Sunt dezamăgit să văd un înalt demnitar al statului român cum face astfel de declaraţii împotriva ţării sale. Tronsonul Piteşti – Sibiu este o prioritate pentru Guvernul României. Reafirm, în acest sens, sprijinul nostru pentru investiţia de la Piteşti şi pentru fabrica de autoturisme Dacia – Renault, o importantă verigă în economia ţării", mai adăugat Șova.

Ministrul a conchis zicând că USL construiește acolo unde Traian Băsescu și fosta putere nu au fost capabili să facă nimic pentru România.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel