Soarta lui Ion Stan, decisă după alegeri. Cum poate scăpa de arest

ion stan
ion stan

Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a decis să convoace plenul pentru miercurea viitoare, pe 12 decembrie, pentru a da votul privind încuviinţarea cererii procurorilor DNA de arestare a deputatului PSD Ion Stan.

Decizia Biroului Permanent crează o premieră în România.  Dacă nici pe 12 decembrie nu se va lua o decizie, deputatul PSD ar putea scăpa de arest. Ion Stan este candidat, iar dacă va câștiga un nou mandat de parlamentar și depune jurământul va putea beneficia de o nouă imunitate, ceea ce înseamnă că procedura trebuie luată de la capăt.

Conducerea Camerei s-a reunit marţi, pentru a discuta subiectul cererii procurorilor. În urma discuţiilor pe care liderii de grup le-au avut cu deputaţii s-a hotărât ca şedinţa plenului să aibă loc după alegeri, pe 12 decembrie,pe motiv că o mare parte din parlamentari se află în campanie electorală şi nu vor putea să vină la Bucureşti. Comisia Juridică a avizat pozitiv cererii privind arestarea preventivă a deputatului PSD, Ion Stan, acuzat de trafic de influenţă. Decizia a fost luată luni de deputaţii jurişti cu nouă voturi "pentru" şi un vot "împotrivă".  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel