Sindicaliştii Metrorex ameninţă cu greva: transferul metroului s-a făcut în pripă

CAMPANIE ZIUA MONDIALA A APEI
CAMPANIE ZIUA MONDIALA A APEI

Sindicaliştii de la Metrorex ameninţă cu greva generală dacă trecerea metroului de la Guvern la Primăria Generală se va face fără fonduri suficiente. Sindicaliştii îi acuză pe Oprescu şi pe Victor Ponta că fac această mutare fără a lua în considerare toţi factorii şi ar putea perturba activitatea metroului.

Liderul sindicatului Metrorex, Ion Rădoi, a precizat că atunci când se vorbeşte despre un transfer, acesta presupune inclusiv transferarea de personal cu respectarea Contractului colectiv de muncă, precum şi transfer de capital, însă niciunul dintre cei doi oficiali nu a făcut vreo referire la aceste aspecte.

"Se iau hotărâri în pripă. Spuneau că toate metrourile din marile capitale se află la primărie. Le amintesc însă că la Londra metroul beneficiază de o dublă subvenţie, de la municipalitate şi de la guvern, iar la Madrid subvenţia este chiar triplă, pentru că există şi un guvern local. Noi nu ne-am lămurit dacă există fondurile necesare pentru această trecere", a spus preşedintele Uniunii Sindicatelor Libere Metrou.

Ion Rădoi a adăugat că pentru prima dată s-a afirmat că la metrou vor fi cinci operatori privaţi, atrăgând atenţia că acest lucru ar însemnat "un mare risc" şi că peste tot în lume metroul aparţine statului.

Sindicaliştii de la metrou spun că nu înţeleg necesitatea acestui transfer atât timp cât acest sistem funcţionează fără probleme de 33 de ani.Rădoi a mai spus că directorii de la metrou au fost convocaţi la Guvern pentru a li se comunica transferul către Primărie, însă nu au fost lăsaţi să vorbească.

"Le mai amintim că 70 la sută din metrou este obiectiv strategic şi acesta este motivul pentru care s-a dispus să rămână în ordinea Guvernului. Cred că s-a uitat acest lucru. Noi aflăm doar că acest transfer trebuie făcut foarte repede, odată cu autoritatea metropolitană, care de doi ani există doar pe hârtie, fără a avea vreun ban", a mai declarat Rădoi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel