SCANDALOS: ONG-urile contestă rezultatele analizelor în cazul cailor uciși la Letea

cal
cal

Rezultatele analizelor de sânge ale cailor din Letea au fost dublu confirmate, în totala contradictie cu cele ale DSV Tulcea, susțin reprezentanții Vier Pfoten.

”Săptămâna trecută au fost eliberate rezultatele analizelor de sânge făcute de DSV Brăila. Conform acestora, 10 cai suferă de anemie infecțioasă. Astăzi, 30 mai, au sosit și rezultatele analizelor făcute la Institutul de Diagnoza și Sănătate Animală București (IDSA), analize din care rezultă același număr de animale purtatoare ale bolii”, se arată într-un comunicat al organizației.

Din păcate, în urma acestor analize de laborator caii depistați la testul serologic ca având această boală vor fi eutanasiați. Această acțiune conformă cu legea în vigoare este imperios necesară pentru protejarea exemplarelor sănătoase.

”De notat este faptul că cei 54 de cai care au fost înghesuiți în « camionul morții », deși în acte figurau ca fiind doar 49, fuseseră supuși unor teste de sânge pentru depistarea anemiei infecțioase și de catre DSV Tulcea. Surprinzător, rezultatele acelor analize arătau că 19 cai (un număr de două ori mai mare decât cel real) ar fi suferit de această boală incurabilă", se mai arată în comunicat.

Citeşte şi: Cai sălbatici din Deltă, vânaţi cu motociclete prin Pădurea Letea şi trimişi la abator

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel