Scandal între Hossu-Longin și Sandra Pralong pe tema cine e ”fan Băsescu”

longin-pralong
longin-pralong

După ce a citit pe site-ul DeCe NewsLucia Hossu Longin a spus despre ea că este ”fan Băsescu”, Sandra Pralong a reacționat pe Facebook.

Sandra Pralong susține că nu este fanul oamenilor, ”cu atât ai puțin al oamenilor politici”, și o întreabă pe Lucia Hossu Longin unde a fost în iarna protestelor anti-Băsescu și de ce nu i-a spus în față ceea ce avea de zis.

Lucia Hossu Longin a declarat, pe 14 mai, pentru DeCe News, că a fost mirată să vadă că Pralong a fost medaliată de familia Regală. ”O știu fan Băsescu”, a spus Hossu Longin.

”D-na Hossu m-a botezat "fan Băsescu" uitând că eu -- nu ea! -- am fost în Piața Universității pe 11 ianuarie 2012, unde eram doar o mână de oameni veniți să protesteze după faimosul telefon cu Raed Arafat. Unde a fost D-na Hossu-Longin în toată acea iarnă, pentru că nu am vazut-o deloc înghețând alături de noi în Piață!?

Nu pot fi "fan-ul" oamenilor -- și cu atât mai puțin al oamenilor politici! -- pentru că nu vreau să fiu condusă de oameni, ci de legi! Și de principii. Oamenii se sucesc, au interese și umori, ceea ce îi face eminamente inconsecvenți. Așadar, nu pot fi decât "fan" al respectării cu sfințenie a instituțiilor și a regulilor, chiar și atunci când de pe urma acestor reguli beneficiază cineva împotriva căruia am protestat! Vara trecută am apărat un principiu sfânt, acela al statului de drept, nu un om, fie el și Președinte!

D-na Hossu-Longin este într-o gravă eroare dacă, pentru ea, "Statul de Drept" și "statul de drepți" reprezintă același lucru!!! Ii amintesc D-nei Hossu, care se pare că a uitat -- dacă a știut vreodată -- că Democrația înseamnă, în spusele regretatului Ion Rațiu, "să mă lupt pâna la ultima suflare pentru dreptul tău de a nu fi de acord cu mine!"

Într-o notă mai propice evaluării cartofilor din piață decât a meritelor, D-na Hossu-Longin întreabă pentru ce am fost decorată. Vizibil D-na Hossu uită că, începând din 1990, a beneficiat, împreună cu mulți din societatea civilă românească, de sprijinul financiar al Fundației pe care am condus-o -- institutie pusă pe picioare de mine fără părtinire și care, fără contribuția mea, ar fi fost cu siguranță mult mai reticentă în a acorda finanțare celor care nu cântau în struna puterii de atunci!... Pentru restul motivelor de decorare o invit pe D-na Hossu să citească Brevetul Regal sau să consulte Google dacă memoria o lasă...

În fine, cu rea-credință meschina și în absența unui alt motiv, D-na Hossu găsește incriminant faptul că TVR m-a numit "scriitoare", ignorand faptul că prezentarea invitaților este apanajul realizatorilor de emisiuni și nu a oaspeților din platou.

Și un ultim detaliu, care totuși ar trebui elucidat: D-na Hossu a răpuns foarte prompt salutului meu de la Castelul Peleș, dându-mi mâna. De ce nu mi-a spus în față ce o preocupă? Unde este curajul de a spune lucrurilor pe nume cu care a făcut Memorialul Durerii? Sau să înțeleg că acel curaj i-a fost conferit de către comanditari?!”, a scris Sandra Pralong pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel