SANCȚIUNILE de pe lista SUA - UE pentru Rusia. Se caută alternativa la gazul rusesc. Variantele care ar provoca HAOS și-n Europa

Aliații lucrează la o listă complexă de sancțiuni pentru Rusia / Foto: unsplash.com
Aliații lucrează la o listă complexă de sancțiuni pentru Rusia / Foto: unsplash.com

Statele Unite ale Americii și Uniunea Europeană lucrează la un set de sancțiuni care vor fi aplicate Rusiei în cazul în care Vladimir Putin decide să invadeze Ucraina.

Sancțiunile acoperă mai multe categorii precum restricții privind refinanțarea datoriei suverane rusești, sancțiuni financiare și individualizarea persoanelor și entităților apropiate Kremlinului. Aliații occidentali lucrează, de asemenea, la o serie de măsuri legate de comerț care acoperă bunuri și sectoare cheie.

Washington-ul și Bruxelles-ul sunt aproape de finalizarea listei complete care vor fi mult mai drastice decât momentul Crimeea din 2014.

Sancțiuni financiare

În urma sancțiunilor financiare, unora dintre cele mai mari bănci rusești le-ar fi interzis să efectueze anumite operațiuni interbancare în dolari americani, cum ar fi compensarea.

Citește și: Macron a vorbit, din nou, cu Putin despre criza din Ucraina

Wall Street a fost deja informat de echipa liderului de la Washington cu privire la posibilele sancțiuni împotriva Rusiei.

Restricțiile financiare vizează un grup de bănci și entități legate de stat care riscă înghețarea activelor, precum și introducerea de limite privind tranzacțiile, împrumuturile și accesul la piețele de capital. Băncile cu activitate internă care au fost folosite în trecut pentru a încerca să eludeze sancțiunile vor fi, de asemenea, probabil afectate. 

Statele Unite și aliații lor europeni au încercat să concentreze pachetul de măsuri astfel încât să minimizeze consecințele negative neintenționate și orice daune colaterale asupra propriilor economii și companii. 

Fluxurile de gaze

SUA și Uniunea Europeană caută soluții alternative pentru aprovizionarea cu gaze pentru a evita șocurile de aprovizionare în cazul în care Rusia ar riposta la orice sancțiuni prin întreruperea fluxurilor de gaze către Europa, au declarat vineri președintele Joe Biden și președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. 

Eliminarea Rusiei din sistemul internațional de plăți Swift este, din punct de vedere tehnic, încă în discuție, spun oficialii, dar aceștia recunosc că ar fi o măsură extrem de problematică, deoarece ar provoca haos și în economiile occidentale, iar o serie de guverne europene au indicat că nu o vor face.

SUA, pregătite pentru orice în Ucraina. Avertismentul lui Biden

De asemenea, sunt în curs de elaborare măsuri care să vizeze oligarhii și entitățile rusești, inclusiv întreprinderile de stat, prin combinații de interdicții de călătorie și comerciale cât și înghețarea activelor. Listele acestea sunt încă în lucru au declarat surse apropiate de această chestiune și citate de Bloomberg.

Sancțiuni comerciale

SUA și UE vizează și o serie de restricții comerciale. Printre acestea se numără interdicții la export în domeniul tehnologiei și industrii extrem de sensibile la această oră precum semiconductorii, industria aerospațială, apărarea, tehnologiile de supraveghere cibernetică, bunurile de lux și echipamentele utilizate în industria petrolieră. De asemenea, ar putea fi impuse restricții asupra bunurilor utilizate atât în scopuri civile, cât și militare, cum ar fi în domeniul calculului cuantic.

Rusia a trimis un răspuns scris Statelor Unite în criza ucraineană

Ar putea fi introduse limite la importurile la o serie de metale cum ar fi oțelul și fierul, și de produse chimice, experții încă lucrând la lista completă a acestora. 

Față de aceste sancțiuni SUA speră ca Germania să renunțe la Nord Stream 2 în cazul unei invazii. Însă acest lucru este discutabil în condițiile în care germanii invocă faptul că gazoductul este o investiție privată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel