SUA, pregătite pentru orice în Ucraina. Avertismentul lui Biden

Sursă foto: Facebook - Joe Biden
Sursă foto: Facebook - Joe Biden

SUA 'continuă să lanseze apeluri la diplomaţie' pentru rezolvarea crizei legată de Ucraina, dar 'suntem pregătiţi pentru orice' scenariu, a avertizat luni preşedintele american Joe Biden.

El a indicat că SUA au 'expus întreaga amploare a ameninţării' ridicate de Rusia în cursul reuniunii de luni a Consiliului de Securitate al ONU, conform AFP și Agerpres.

SUA au pregătit dispozitive de sancţiuni

SUA au pregătit 'dispozitive de sancţiuni specifice împotriva membrilor elitei ruse şi a familiilor acestora' dacă vreodată Rusia va atac Ucraina, declarase anterior purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki.

Washingtonul a identificat 'indivizi aparţinând sau gravitând în jurul primului cerc al Kremlinului', a precizat ea, indicând că aceste persoane sunt 'în special ţinte vulnerabile' unor sancţiuni din cauza legăturilor lor financiare foarte strânse cu ţări occidentale.

'Acesta nu este decât un element printre altele în voinţa noastră de a lovi Rusia din toate unghiurile' în cazul unui atac împotriva Ucrainei, a adăugat Psaki.

Regatul Unit a anunţat înăsprirea arsenalului său de sancţiuni împotriva unor indivizi sau companii din Rusia

Regatul Unit, una dintre destinaţiile privilegiate ale investiţiilor oligarhilor ruşi, a anunţat de asemenea luni înăsprirea arsenalului său de sancţiuni potenţiale împotriva unor indivizi sau companii din Rusia.

Washingtonul analizează de mai multe zile detaliile sancţiunilor masive pe care americanii promit să le aplice Rusiei în caz de escaladare militară. SUA au ameninţat deja, de exemplu, să întrerupă accesul băncilor ruse la tranzacţii în dolari şi să interzică vânzarea tehnologiei americane către Rusia.

VEZI ȘI: Marea Britanie va extinde sancţiunile împotriva Rusiei. Dmitro Kuleba: Este un factor important în a descuraja elita rusă de la decizii imprudente

Ministrul de externe ucrainean, Dmitro Kuleba, a salutat luni avertismentul Marea Britanii că va extinde sancţiunile împotriva Rusiei în cazul unei invazii în Ucraina, spunând că este un mijloc important pentru a descuraja deciziile imprudente ale elitei ruse.

'Le cerem partenerilor să ia astfel de măsuri, pentru că ele sunt un factor important în a descuraja elita rusă de la decizii imprudente', a declarat Kuleba într-un briefing de presă televizat, citat de Reuters și Agerpres.

'Când demnitarii ruşi îşi dau seama că este vorba despre activele, imobiliarele şi banii lor din străinătate, acolo unde îi ţin, ca patrioţi ruşi ce sunt, persoanele iritabile de la Kremlin se vor calma', a spus el.

Marea Britanie va publica o legislaţie nouă

Marea Britanie va publica în această săptămână o legislaţie nouă care va permite extinderea sancţiunilor ce pot fi aplicate împotriva Rusiei în tentativa de a descuraja agresiunea împotriva Ucrainei, a declarat duminică ministrul de externe britanic, Liz Truss, potrivit Reuters.

'Ceea ce ne permite noua legislaţie este să lovim o varietate mult mai mare de ţinte. Aşa încât nu mai poate fi nimeni care gândeşte că va fi imun la aceste sancţiuni', a declarat Truss pentru Sky News.

'Orice companie de interes pentru Kremlin şi regimul din Rusia va putea fi vizată, aşa că nu va mai exista loc în care să se ascundă pentru oligarhii lui (Vladimir) Putin, pentru companiile ruse implicate în susţinerea statului rus', a adăugat ea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel