Salarii nesimțite de mii de euro la stat. Vezi cine le încasează

salarii
salarii

Premierul Victor Ponta a dezvăluit salariile șefilor unor instituții ale statului. Astfel, șeful Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor a încasat în medie 188.000 de lei lunar (1,8 miliarde de lei vechi). Suma reprezintă peste 43.000 de euro pe lună!

Salariile din Autoritatea pentru Supraveghere Financiară, care include Comisiile de Supraveghere a Asigurărilor, Valorilor Mobiliare şi Pensiilor Private se încadrează în prezent între 62.000 lei şi 188.000 lei, potrivit primului-minsitru Victor Ponta, citat de Mediafax.

 "Mă îndoiesc că undeva un mare bancher a reuşit să câştige în ultimii ani, în medie, 188.000 lei pe lună, cum se câştiga la Asigurări, sau 80.000 lei pe lună, la Valori Mobiliare, sau 62.000, ca la Pensii Private. E greu în lumea privată să câştigi atâţia bani cum câştigi la stat", a declarat Ponta.

 Şeful Guvernului a mai spus că toate aceste salarii şi venituri se vor încadra de acum în standardele Băncii Naţionale, oricum mult mai generoase decât cele care îi privesc pe membrii Guvernului, "cam de vreo zece ori, dar totuşi de cincizeci de ori faţă de oamenii obişnuiţi. Era o exagerare pe care eu mă bucur că o îndreptăm", a precizat Victor Ponta.

Guvernul a decis în luna decembrie a anului trecut, prin ordonanţă de urgenţă, să desfiinţeze autorităţile de supraveghere din domeniul financiar, cu excepţia celor care ţin de BNR, potrivit Mediafax.

 Atribuţiile şi tot personalul Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare, Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor şi Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private vor fi preluate de către o nouă instituţie - Autoritatea de Supraveghere Financiară.

 SALARII NESIMŢITE LA COMISIILE DE SUPRAVEGHERE

 Comisia de Supraveghere a Asigurărilor - 188.000 lei pe lună

 Comisia de Valori Mobiliare - 80.000 lei

 Comisia de Supraveghere a Pensiilor Private - 62.000 lei

 Salariile directorilor din companiile de stat, care pot ajunge şi la 188.000 de lei pe lună în cazul Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA), trebuie să se încadreze în standardele Băncii Naţionale a României (BNR), a declarat, marţi, la începutul şedinţei săptămânale de Guvern, premierul Victor Ponta.

"Trebuie să vedem ce facem cu aceşti săraci de directori. La Romgaz avem un salariu de 14.000 de lei/lună. Eu vreau să avem directori foarte bine plătiţi, chiar dacă sindicaliştii am văzut că luptă pentru aceşti directori. Îi înţeleg şi de ce. La banii ăştia, aş lupta şi eu. Eu ştiam că sindicatele se ocupă de sindicalişti, nu să-i apere pe directori. Noi trăim într-o ţară cu totul şi cu totul specială, în care directorii de la stat sunt apăraţi de şefii de sindicat de la stat. Eu nu zic că nu trebuie să fie plătiţi bine, dar poate vedem de ce trebuie să fie plătiţi mii de directori în felul ăsta, cu un salariu care este de vreo cinci ori cât la dumneavoastră (miniştri n.r.), care sunteţi responsabili de ei. Poate reuşim să îi mai impozităm într-un fel sau altul, pentru că pot să participe la efortul pe care îl face toată lumea, în condiţiile în care un profesor sau un medic rezident are 1.100 de lei/lună", a explicat şeful Guvernului.

 Potrivit premierului Victor Ponta, miercuri, Parlamentul se va reuni pentru a aproba înfiinţarea Autorităţii de Supraveghere Financiară /ASF/, după ce preşedintele Traian Băsescu a promulgat, marţi, Legea referitoare la această nouă organizaţie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel