Rușii "dezvăluie" misiunea distrugătorului american în Marea Neagră

USS Truxtun
USS Truxtun
Site-ul "Timp de peste 10 ani, MApN n-a înlocuit rachetele AA cu rază medie, fabricate în URSS în 1964. Odată cu criza din Ucraina, MApN a conceput în pripă un caiet de sarcini pentru achiziţia a 6 sisteme antiaeriene de rachete cu raza lungă, ofertele tehnice trebuind depuse până pe 20 martie", își începe autorul articolul.

USS Truxtun apără baza americană de la Kogălniceanu

"Numai că armata americană a renunţat la centrul de tranzit al soldaţilor americani staţionaţi în Afganistan, de la Manas - Kârgâzstan şi s-a mutat la baza de la Mihail Kogălniceanu de lângă Constanţa. Baza fiind folosită în 2014 pentru retragerea militarilor americani din Afganistan. Mihail Kogălniceanu se află la mai puţin de 380 de km de Crimeea, unde-şi are bazele flota rusă a Marii Negre şi în absenţa unei apărării aeriene româneşti, SUA au fost nevoite să trimită distrugătorul USS Truxtun la Constanţa. Acesta are rolul de a proteja antiaerian baza militară americană de la Mihail Kogălniceanu.

Singurul lucru care interesează la acest distrugător este subsistemul de rachete cu bătaie mare RIM-66K2 Standard Missile (SM-2MR Block IIIA) fabricat de Raytheon, cu raza de acţiune de 100 km. Cele 32 de rachete RIM-66 SM-2 se lansează din celulele verticale Mk 41, montate în puntea faţă", mai scrie Vocea Rusiei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel