Reguli drastice pentru școlile de șoferi. Care sunt acestea

Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, a anunțat, miercuri, obligații suplimentare pentru școlile de șoferi.

"A intrat în vigoare Ordinul 733 al ministrului Transporturilor, prin care reglementăm funcţionarea şcolilor de şoferi din România", a anunțat ministrul Fenechiu, în cadrul unei conferințe de presă.

Potrivit oficialului guvernamental, obligațiile suplimentare solicitate școlilor de șoferi vor avea o importanță majoră pentru pregătirea teoretică și practică a cursanților.

Promovabilitatea este un criteriu. Noi dorim să avem cât mai puţini cursanţi care să îşi permită sau şcoli care să îşi permită să accepte să le dai nişte bani, să nu se ţină cursurile şi la sfârşit cursantul să nu ştie nimic. Se întâmplă, din informaţiile noastre, astfel de lucruri. Şi şcolile care îşi vor permite să îşi facă un obicei din asta nu vor mai fi acreditate pentru anul următor. Noi am cerut ca şcolile de şoferi să obţină un grad de promovabilitate a cursanţilor de minimum 40% în primul an şi minimum 50% începând din al doilea an. În acest fel, creăm premisele unei evaluări interne reale şi corecte a cursanţilor înaintea eliberării documentelor necesare înscrierii la examen, a declarat ministrul Fenechiu, în cadrul unei conferințe de presă, potrivit Agerpres.

Potrivit ministrului Transporturilor, până acum, unii instructori autorizați semnau documentele care atestau faptul că un candidat a absolvit școala, "dar nu exista responsabilitatea nimănui în condiţiile în care cursantul era bine pregătit sau nu la finalizarea acestor şcolii".

O altă obligație pentru școlile de șoferi, prevede ca mașinile de școală să fie echipate cu camere de luat vederi, cel puțin la momentul examenului.

„Cerem ca autoturismele să fie dotate cu camere de luat vederi în timpul examenelor, în așa fel încât să asigurăm transparența”, a conchis ministrul, precizând că, în cazul în care ordinul nu va fi respectat, școlilor de șoferi le va fi suspendată licența.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel