Războiul ridicării mașinilor, câștigat de șoferi. Ce a decis instanța

Ridicare-masini
Ridicare-masini

Curtea de Apel Bucureşti i-a făcut fericiți pe șoferii ale căror mașini au fost ridicate.

Instanța a stabilit, prin decizie definitivă şi irevocabilă, că ridicarea maşinilor parcate în locuri nepermise, precum şi amendarea proprietarilor nu sunt legale. Persoanele care au plătit deja respectiva taxă sunt îndreptăţite să solicite returnarea banilor, scrie digi24.ro.

Pe rolul instanțelor sunt și alte procese referitoare la ridicări de mașini și hotărâri de consilii locale care le-au girat în alte sectoare.

Concret, în instanţă, a fost contestată legalitatea unor hotărâri de consiliu local, prin care s-au adus modificări Codului Rutier.

VEZI Și: Nu se mai ridică maşinile parcate ilegal. Vezi în ce sector

Pentru că amenzile primite de şoferi erau contestate uşor, iar instanţele dădeau decizii favorabile, mai multe consilii locale au decis să aducă modificări la Codul Rutier.

Potrivit uneia dintre aceste modificări, nu mai era necesară prezenţa unui poliţist rutier pentru asistarea firmei care ridică maşinile parcate ilegal, ci doar a agentului de la Poliţia comunitară. Astfel, nu se mai emitea un proces verbal de contravenţie, ci o dispoziţie de ridicare, care nu putea fi contestată în instanţă.

Instanţele de judecată – ultima fiind Curtea de Apel, unde s-a judecat ultima etapă procesuală – au decis că un act normativ cum este Codul Rutier nu poate fi modificat decât prin lege sau prin ordonanţă, nu printr-o hotărâre de consiliu local.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel