Proteste în București pentru susținerea procurorului Papici

papici dc
papici dc

În mediul online circulă un manifest care anunță organizarea de proteste, duminică, mai întâi la sediul DNA, iar mai apoi în Piața Universității, pentru susținerea procurorilor DNA Lucian Papici și Mariana Alexandru, revocați de procurorul general Tiberiu Nițu de la Secția I a Direcției.

[caption id="attachment_373588" align="alignleft" width="310"] Foto: Lumea Justiției[/caption]

Manifestațiile vor începe la ora 17:00 în fața sediului DNA din strada Știrbei Vodă și vor continua, după ora 18:00, în Piața Universității, potrivit mesajelor de pe rețelele de socializare.

Printre scopurile protestatarilor se numără protejarea independeţei procurorilor şi denunţarea înlăturării fără temei a procurorilor Lucian Papici şi Mariana Alexandru din functiile de sef Sectia I a anticorupţie DNA, respectiv de adjunct la aceasta secţie, de catre procurorul general Tiberiu Niţu. Sub coordonarea lui Papici s-au făcut dosare şi rechizitorii în baza cărora au fost condamnati pentru corupţie ministri, parlamentari, secretari de stat, magistraţi, primari, inalti functionari publici, citează România Liberă.

În continuare, manifestul care circulă pe internet:

În ultimii ani activitatea susţinută a procurorilor DNA şi a unor complete de judecată libere si curajoase au adus o mare schimbare în bine in societatea românească. Aerul a devenit mai respirabil datorită faptului că politicieni corupţi din mai multe partide au fost condamnaţi pe baza legilor in vigoare. Dar iată ca regimul Ponta a avut în această săptamână o intervenţie brutală faţă de activitatea DNA prin revocarea nemotivată a delegării procurorilor Papici şi Alexandru de la conducerea secţiei I la doar 8 zile după ce fuseseră delegaţi şi in contextul finalizării unui dosar în care este inculpat un membru important al Guvernului.

E momentul să ne arătam solidaritatea cu procurorii DNA şi să apărăm funcţionarea liberă a justiţiei.

Te aşteptăm să strigăm din nou împreună: “Noi votăm DNA!” Free DNA! 

Adresa DNA este: Str. Ştirbei Voda, nr. 79-81, sector 1, Bucureşti

Procurorul general Tiberiu Nițu a semnat, miercuri, revocarea delegării reînnoite a procurorului-șef a secției I a DNA, Lucian Papici, dar și cea a adjunctului acestuia, Mariana Alexandru.

"Procurorii care s-au ocupat cu dosarele de coruptie : Lucian Papici şi Mariana Alexandru au fost schimbati din functie la interventia primului - ministru Victor Ponta, in momentul in care dosarul prim-viceprimministrului PSD Liviu Dragnea, suspectat de fraude la Referendumul din 2012 a fost finalizizat. Consideram imixtiunea lui Victor Ponta ca un atac agresiv asupra statului de drept si al independentei justitiei. Va invitam pe toti cei care considerati ca interventia lui Victor ponta este un atac la independenta justitie, la iesirea in strada, protest impotriva imixtiunii politicului in problemele justitiei", mai scriu nemulțumiții pe rețelele de socializare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel