Protest altfel în Moscova. Un rus a pozat întins pe străzi, cu mâinile legate la spate, ca ucrainenii masacrați la Bucea - FOTO în articol

Protest altfel în Moscova. Un rus a pozat întins pe străzi, cu mâinile legate la spate, ca ucrainenii masacrați la Bucea / Foto: Pixabay, de David Peterson
Protest altfel în Moscova. Un rus a pozat întins pe străzi, cu mâinile legate la spate, ca ucrainenii masacrați la Bucea / Foto: Pixabay, de David Peterson

Un rus a pozat întins pe străzi în Moscova, cu mâinile legate la spate, ca ucrainenii uciși la Bucea.

Un protestatar rus anti-război s-a fotografiat întins pe străzile din Moscova cu mâinile legate la spate, în aceeași poziție în care corpurile civililor ucraineni au fost găsite întinse pe marginea drumului în orașul ucrainean Bucea, în acest weekend, scrie The Guardian.

”Din nefericire, acest tip va merge la închisoare”, este unul dintre comentariile amare lăsat la postarea de pe Twitter.

Un protest similar a avut loc astăzi și la Ambasada Moscovei de la București. Un bărbat s-a întins pe stradă cu mâinile legate la spate cu o panglică albă. Reamintim că Ucraina a acuzat duminică Rusia de "genocid", afirmând că a descoperit cadavrele a 410 civili în regiunea Kiev recent eliberată de sub controlul forţelor ruse, în urma retragerii acestora. Numai în oraşul Bucea, la nord-vest de Kiev, aproape 300 de persoane au fost înmormântate în gropi comune, conform autorităţilor ucrainene. 

VEZI ȘI: Anonymous a publicat numele și pozele soldaților ruși care ar fi măcelărit oamenii din Bucea - FOTO în articol

Zelenski, vizită surpriză la Bucea. A acuzat forţele ruse că au comis crime de război care vor fi 'recunoscute ca genocid'

Cu un aer grav, îmbrăcat într-o haină kaki şi vestă antiglonţ în culori de de camuflaj, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a petrecut luni o jumătate de oră în Bucea, unde a acuzat forţele ruse că au comis crime de război care vor fi 'recunoscute ca genocid', informează AFP. 

Această vizită, prima ieşire din Kiev de la începutul invaziei ruse pe 24 februarie, nu fusese anunţată, deşi dimineaţa se zvonise că ar putea veni. Cu puţin timp înaintea sosirii sale, zona a fost securizată. Aproximativ 40 de jurnalişti se aflau deja în oraş, transportaţi de la Kiev într-un convoi de mai multe microbuze, flancate de maşini de poliţie, în cadrul unei vizite organizate de autorităţi.

Preşedintele a sosit în jurul prânzului, înconjurat de soldaţi înarmaţi. După sosirea sa, comunicaţiile cu exteriorul au devenit imposibile şi nicio reţea telefonică nu a mai fost accesibilă.

Preşedintele Volodimir Zelenski a parcurs câţiva metri pe o stradă din centrul oraşului presărată cu transportoare de trupe şi vehicule blindate ruseşti avariate pe câteva sute de metri, într-un peisaj cu case distruse. Vezi mai mult AICI. În tot acest timp, Rusia neagă că este implicată și spune că imagine sunt trucate. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel