Masacrul de la Bucea. Peskov neagă că Rusia e vinovată și cere ca subiectul să fie discutat la Consiliul de Securitate al ONU

Masacrul de la Bucea. Peskov neagă că Rusia e vinovată și cere ca subiectul să fie discutat la Consiliul de Securitate al ONU
Masacrul de la Bucea. Peskov neagă că Rusia e vinovată și cere ca subiectul să fie discutat la Consiliul de Securitate al ONU

Rusia neagă că ar fi implicată în masacrul de la Bucea.

Kremlinul neagă că armata rusă este implicată în uciderea civililor din Bucea ucraineană, a declarat luni reporterilor purtătorul de cuvânt al președintelui rus, Dmitri Peskov. El a mai spus că Rusia este în favoarea discutării situației de la Bucea la cel mai înalt nivel, scrie Interfax.

”Credem că acest subiect ar trebui discutat la cel mai înalt nivel posibil, așa că a existat inițiativa noastră de a lua în considerare acest subiect la Consiliul de Securitate al ONU. Știm că această inițiativă a fost blocată. (...) Diplomaticii noștri vor continua eforturile active pentru a trece această problemă pe ordinea de zi a Consiliului de Securitate. Subiectul este prea serios”, susține Peskov, deși nimeni din cadrul ONU nu a afirmat că nu dorește analizarea masacrului de la Bucea, ba din contră, au condamnat ferm oroarea produsă în Ucraina.

Întrebat cine, din punctul de vedere al Kremlinului, ar trebui să ia parte la investigarea evenimentelor de la Bucea, Peskov a spus: ”Nu pot răspunde acum la această întrebare, dar cel puțin, chiar la inițiativa de a aduce acest subiect în Consiliul de Securitate, indică faptul că Rusia vrea și cere de fapt discuții la nivel internațional”, a mai spus purtătorul de cuvânt al lui Putin.

Masacrul din Bucea, văzut de jurnaliștii din presa internațională, cu proprii ochi. Peskov, pus în dificultate



Kremlinul spune că filmările cu civili uciși la Bucea ar fi imagini trucate.

”Din ceea ce am văzut, materialele video nu pot fi de încredere în multe privințe, deoarece specialiștii noștri de la Ministerul Apărării au identificat acolo semne de fals video și diverse falsuri”, a continuat Peskov.

Pentru a veni cu dovezile pe masă, jurnaliștii i-au atras atenția lui Peskov și asupra faptului că jurnaliştii din presa internațională au fost prezenți în Bucea și au folosit materiale video filmate personal în reportajele lor. El a fost întrebat dacă Kremlinul consideră și aceste videoclipuri ca fiind false. Pus în dificultate, Peskov nu a mai știut ce să răspundă și a încercat să iasă din încurcătură afirmând că el nu știe despre aceste filmări.

ONU a reacționat în cazul gropilor comune descoperite la Bucea

ONU consideră că descoperirea unor gropi comune la Bucea, localitate din apropierea capitalei ucrainene Kiev, după retragerea forţelor ruse ridică întrebări serioase privind "posibile crime de război", subliniind totodată importanţa de a păstra orice probe, relatează AFP.

"Ce ştim până acum ridică clar întrebări serioase şi îngrijorătoare privind posibile crime de război şi încălcări grave ale dreptului internaţional umanitar", a transmis Biroul ONU pentru Drepturile Omului.

Ucraina a acuzat duminică Rusia de "genocid", afirmând că a descoperit cadavrele a 410 civili în regiunea Kiev recent eliberată de sub controlul forţelor ruse, în urma retragerii acestora. Numai în oraşul Bucea, la nord-vest de Kiev, aproape 300 de persoane au fost înmormântate în gropi comune, conform autorităţilor ucrainene. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel