Procedura numirilor de la DNA și PG depinde de CSM. Pivniceru: Sper la un standard indentic

pivniceru mona dece
pivniceru mona dece

Procedura de numirile a procurorilor-șefi de la DNA și Parchetul General va începe în câteva zile, după ce ministrul Justiției se va întâlni cu membrii Secției pentru procurori a CSM, a confirmat pentru luju.ro Mona Pivniceru. Ministrul Justiției a precizat că speră ca împreună cu procurorii CSM să se ajungă la un standard identic de selecție.

”Da, săptămâna aceasta voi avea o întâlnire cu membrii Secției pentru procurori și sper ca de data aceasta să agreăm împreună un standard comun de evaluare a criteriilor pentru viitori candidați la aceste funcții. Noi am transmis către CSM standardele noastre, ele au fost comunciate Secției pentru procurori și, în opinia mea, aceste standarde la care am lucrat includ toate hotărârile CSM care privesc delegarea, detașarea și promovarea procurorilor în funcții. Tot ce îmi doresc este să facem un standard de evaluare identic, minister și CSM. Ministerul va remite CSM, luni, și indiciatorii fiecărui criteriu de evaluare, pentru ca aceștia sunt extrem de importanți. Și sper să reușim să declanșăm procedura până la finele acestei săptămâni”, a spus Mona Pivniceru.

Ministrul Justiției declara în cursul săptămânii trecute, la o emisiune televizată, că a discutat cu zeci de procurori pe care i-a invitat să ia parte la concurs, precizând însă că nu știe când va relua procedura.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel