Primăria Bistrița, somată din cauza a două veverițe. Decizia autorității

Cele două veverițe din parcul municipal din Bistrița, care de patru luni stau într-o volieră montată de primărie, vor avea în curând un adăpost mai mare, care să respecte normele impuse de lege. Primăria Bistrița a fost somată de Garda de Mediu ca până la data de 30 septembrie să ia o decizie în privința veverițelor din parcul municipal, în sensul că fie acestea să fie eliberate sau predate unei grădini zoologice, fie li se construiască o volieră mai mare, care să respecte normele. În cazul în care nu se va lua nicio măsură, primăria ar putea fi amendată de Garda de Mediu cu 50.000 lei.

Cele două veverițe din parcul municipal din Bistrița stau de patru luni într-o volieră montată de primărie. Pentru acest proiect, Primăria Bistrița a cheltuit la început aproximativ 20.000 lei: peste 17.000 lei pentru construcția volierei și 2.700 lei pentru achiziționarea veverițelor, la care se adaugă suma de 500 lei plătită lunar petshopului care are grijă de micile animale.

Potrivit celor declarate de către purtătorul de cuvânt al Primăriei Bistrița, Mihai Ruști, pentru Agerpres, la această dată se efectuează lucrări de extindere a volierei, la recomandarea Gărzii de Mediu Bistrița-Năsăud, lucrările fiind suportate din bugetul Direcției de Servicii Publice (DSP).

Potrivit lui Ruști, cei care efectuează lucrările sunt angajații primăriei, însă nu a putut preciza cât vor costa acestea, având în vedere că primarul, viceprimarul care răspunde de DSP și șeful acestei direcții sunt plecați în aceste zile într-o delegație în străinătate.

Inițial, în voliera montată în parc în luna mai se aflau patru veverițe — doi adulți și patru pui, însă puii au reușit să plece.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel