Prezentatorul TVR rasist, sancţionat: Nu va mai prezenta Ora de ştiri

lucian pirvoiu nu va mai prezena ora de stiri
lucian pirvoiu nu va mai prezena ora de stiri

Prezentatorul Orei de Ştiri de la TVR 2, Lucian Pîrvoiu, a fost sancţionat de şefii săi după ce a făcut comentarii cu tentă rasistă în cadrul unei dezbateri difuzate miercuri seară de postul public, asociind locuitorii cartierului bucureştean Ferentari cu "furatul de portofele" şi "trasul în venă".

"În urma afirmaţiilor inacceptabile făcute de jurnalistul Lucian Pîrvoiu la Ora de Ştiri din data de 27 iulie, în legătură cu vizita ambasadorului britanic în Ferentari, conducerea Direcţiei Emisiuni Informative şi Sport a decis, împreună cu directoarea Departamentului Emisiuni Informative, ca Lucian Pîrvoiu să nu mai prezinte Ora de Ştiri, până la concluzia Comisiei de Etică şi Arbitraj din TVR, sesizată în acest caz", au precizat reprezentanţii TVR.

Tema dezbaterii de la Ora de Ştiri a fost evenimentul organizat de Ambasada Marii Britanii în Ferentari, pentru a marca numărătoarea inversă până la deschiderea Jocurilor Olimpice de la Londra din 2012.

"Afirmaţiile care se abat de la echidistanţa jurnalistică au fost făcute de prezentator în discuţia purtată în studio cu Valeriu Nicolae, fondator şi preşedinte al Policy Center for Roma and Minorities, Vasile Ostaciuc, sociolog, şi prin legătura telefonică avută cu primarul sectorului 5, Marian Vanghelie", mai spun reprezentanţii TVR.

În emisiune, Pîrvoiu a afirmat: "Ambasadorul Marii Britanii spunea că a descoperit în Ferentari spiritul olimpic. Să fim serioşi, spiritul olimpic la ce? La furat de portofele, la tras în venă?"

Cu acelaşi prilej, în discuţia cu edilul sectorului 5, prezentatorul a avut o atitudine ce poate fi interpretată drept ironică. Concret, după ce Vanghelie s-a scuzat pentru absenţa de la evenimentul din Ferentari spunând că a fost bolnav şi a avut temperatură, Pîrvoiu i-a recomandat edilului să aibă grijă la consumul de lichide reci.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel