Administrația Prezidențială: Băsescu nu candidează la NATO

Administrația Prezidențială a trimis DeCe News un drept la replică, negând cu tărie că Traian Băsescu ar candida pentru funcția de secretar general la NATO. Purtătorul de cuvânt al Administrației Prezidențiale a intervenit la România Tv, cu o agresivitate fără precedent în reacțiile la articole din media. Din păcate pentru Bogdan Oprea, consilierul pe probleme de comunicare al președintelui, reacția este exagerată: în articol nu se spune că președintele ar candida, ci doar că este luată candidatura sa în calcul în cancelariile occidentale. 

Purtătorul de cuvânt al Președinției, Bogdan Oprea, a atacat dur, duminică seară, site-ul DeCe News.

"Legat de informația această apărută pe acest site autointitulat de știri vreau să vă spun că este o dezinformare, nedemnă de o instituție media. Nu există nicio astfel de abordare la nivelul statului român în relațiile cu instituțiile internaționale cu care noi suntem parteneri. Aș face un apel la aceste instituții de presă să nu implice forurile internaționale, organismele internaționale prestigioase în care România este stat membru în jocul acesta politic intern, aruncând informații neverificate, fără pic de dovadă, fără pic de fundament în spațiul public înainte măcar de a întreba organismele interne, instituțiile interne care ar putea să ofere un răspuns. Se lansează în presă câte o informație fără ca cineva să o verifice, după care toată națiunea de comentatori stă și caute să vadă dacă este adevărat”.

Iată și conținutul Dreptului la replică, al cărui mesaj a fost citat și în articolul în cauză:

”În articol s-a afirmat, în mod eronat, că domnul președinte Traian Băsescu ar urma să candideze la funcţia de secretar-general al Organizației Tratatului Atlanticului de Nord (NATO).

 Pentru rectificarea informațiilor nedocumentate şi neconforme cu realitatea pe care articolul menționat le conține facem următoarele precizări:

(1) - președintele României, domnul Traian Băsescu, nu intenţionează să candideze pentru funcţia de secretar-general al NATO;

(2) - în prezent, instituţiile statului român nu sunt implicate într-un demers care s-ar solda cu lansarea candidaturii domnului preşedinte Traian Băsescu pentru funcţia de secretar-general al NATO;

(3) - Administraţia Prezidenţială face un apel la instituţiile mass-media româneşti şi la persoanele prezente în sfera publică să nu implice instituţiile internaţionale din care România face parte în jocul politic intern;

(4) - în articolul menționat, jurnalistul Ion Voicu încalcă deontologia profesională deoarece nu prezintă punctul de vedere al preşedintelui României, domnul Traian Băsescu, care, de altfel, nu a fost solicitat nici până la ora redactării prezentului drept la replică.

 În aceste condiţii, în vederea unei corecte informări a publicului, Administraţia Prezidenţială solicită site-ului Dcnews.ro să publice prezentul drept la replică, aşa cum prevede legislaţia în vigoare, pentru a corecta informaţiile nedocumentate şi neconforme cu realitatea din articolul menţionat”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel