Premierul Portugaliei: Nu avem nevoie de ajutorul FMI

Jose Socrates
Jose Socrates

Problemele economice ale Portugaliei pot fi rezolvate fără ajutorul Fondului Monetar Internaţional (FMI), a declarat primul ministru Jose Socrates, a cărui ţară este considerată de mulţi economişti următorul potenţial candidat din zona euro la un pachet de salvare, după Grecia şi Irlanda, informează Reuters şi AFP.

"Nu avem o problemă care să necesite să ne îndreptăm spre FMI. Problema noastră este doar una de buget, care trebuie corectată, la fel ca în alte ţări", a afirmat Socrates, într-un interviu apărut sâmbătă în cotidianul Diario de Noticias, citat de Agerpres.

Şeful guvernului de la Lisabona a mai spus că prezenţa FMI în Portugalia în deceniile recente a fost o experienţă negativă. "Ştim exact ce avem de făcut şi nu avem nevoie de nimeni să vină şi să ne spună ce ar trebui să facem", a subliniat premierul portughez.

În pofida asigurărilor lui Socrates, mai mult de jumătate (50,1%) dintre compatrioţii săi sunt de părere că un ajutor internaţional poate ajuta la ieşirea mai rapidă din criza financiară.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel