Ponta, despre criticile lui Nuland: Întrebați-l pe Orban. Reacția Ungariei

Un oficial ungar spune că Statele Unite ale Americii ar trebui să numească un ambasador la Budapesta care să obțină informații corecte despre Ungaria, după ce asistentul secretarului american de stat, Victoria Nuland, a criticat vehement politica unor lideri central-europeni, sugerând că ar fi vorba de premierul de la Budpesta, Viktor Orban. Declarațiile lui Nuland au dat curs speculațiilor că oficialul american l-a vizat și pe Victor Ponta. În opinia prim-ministrului român, oficialul SUA se referea în mod clar la omologul său maghiar.

Ungaria, prin vocea lui Zsolt Nemeth, șeful Comisiei pentru Afaceri Externe din Parlamentul ungar, a răspuns criticilor lui Nuland taxând Washingtonul pe motiv că nu reusește de doi ani să numească un ambasador american la Budapesta, situație în care se află și România.

Viktor Orban, în vizorul lui Barack Obama: liderul SUA, critici grele pentru guvernul Ungariei

Premierul român Victor Ponta a respins speculațiile că declarațiile Victoriei Nuland vizează Guvernul României.

"Cred că şi preşedintele Barack Obama, şi doamna subsecretar Nuland au o poziţie publică deja extrem de critică vis-a-vis de ceea ce se întâmplă în ţara vecină, faţă de Ungaria, şi cred că dumneavoastră azi, fiind chiar în România şi chiar la Bucureşti, dacă nu mă înşel, domnul Orban, aveţi ocazia să-l întrebaţi. Eu, ca prim-ministru al României, nu vreau sau nu pot să comentez în public uitându-mă peste graniţă la alţii", a declarat Ponta.

În opinia purtătorului de cuvânt al PSD, Dan Șova, este evident că oficialul SUA s-a referit la Viktor Orban, "prietenul lui Băsescu".

Nuland, dezlănțuită la adresa unor lideri UE: Cum puteți dormi noaptea sub umbrela articolului 5 al NATO?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel