Patriarhul Daniel va fi chemat în judecată de Daniel Cioabă, regele romilor

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, este acuzat de Daniel Cioabă, noul rege al romilor, de calomnie. Potrivit România TV, cauza acestui scandal este o declaraţie a înaltului prelat inventată și care a apărut pe un site de umor.

Regele romilor, Daniel Cioabă, a anunțat că îl va da în judecată pe Patriarhul Daniel, acuzându-l de calomnie, pentru o declarație de-a acestuia, inventată de un site de umor.

 Regele romilor a declarat, la România Tv, că a ajuns la această decizie după ce a văzut știrea pe Cotidianul.ro. Publicația însă a preluat în mod eronat o știre tip pamflet, prezentând-o drept una reală.

 Potrivit site-ului,  CNN l-a confundat pe Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel Ciobotea,  cu noul rege al romilor, Daniel Cioabă, din cauza hainelor sale.

În acelaşi material este reprodusă şi o declaraţie atribuită în glumă Patriarhului Daniel: "Mă simt profund jignit. Dacă jurnaliştii CNN nu pot distinge între tinicheaua aurită pe care o poartă regele romilor şi aurul curat cu care am eu atâta grijă să mă îmbrac întru cinstirea Domnului şi venirea ploii, cine ştie ce alte gafe au mai făcut de-a lungul vremii.

 Când e gata Catedrala, au s-o prezinte drept palat ţigănesc din Buzescu de Teleorman doar fiindcă e la fel de mare, urâtă şi plină de turnuleţe?".

 Cel lezat de acest pamflet, Daniel Cioabă, a declarat pentru România TV: "Chiar scrie acolo, pe site, că articolul are în cateva zile 18.000 de accesări, ceea ce este foarte rău pentru etnia romă, pentru că nimeni nu ştie că este o glumă. S-a defăimat comunitatea, a fost jignită.

În prima fază dorim să ştim cine a făcut asta. Dacă nu Patriarhul, atunci o să îmi cer scuze şi împreună cu dânsul ne vom îndrepta împotriva celor care au făcut această denigrare".

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel