Patriarhia a sesizat CNA față de acuzele lui Mădălin Voicu

palat
palat

Patriarhia Română a sesizat Consiliul Național al Audiovizualului cu privire la acuzele aduse Bisericii Ortodoxe Române de către deputatul Mădălin Voicu în cadrul unor emisiuni TV. La rândul său, Mădălin Voicu, într-o intervenție telefonică la RTV, a declarat că regretă toate cuvintele nefericite pe care le-a folosit la adresa Bisericii.

"Mădălin Voicu a avut o atitudine care promovează ostilitatea față de biserică și incită la ură față de preoți. Wstwe o perioadă în care societatea românească este în confuzie și incertitudne" se arată în sesizarea Patriarhiei către CNA.

Mădălin Voicu a declarat la o emisiune TV că :  Înainte, credința, Dumnezeul, clerul, fermentul ăsta ortodox, chiar dacă noi suntem un popor laic, avea o seminție, avea o pioșenie, era o chestie serioasă. Acuma e bișnițărie, și de la cap se împute peștele", a declarat Voicu.Cunosc trei preoți, cred, pentru care aș băga mâna în foc că sunt oamenii care cred în meseria lor și care sunt în stare să-ți limpezească sufletul. Restul sunt derbedei, cu patriarhul Daniel în frunte”.

Citește și: Încrederea în Biserică a ajuns la cel mai scăzut nivel din ultimii patru ani

Contactat telefonic de RTV, Mădălin Voicu a declarat că: Discursul meu este mai plastic, are nuanț[ri mai patetice. Lucrurile pe care le spun sunt bazate pe niște fapte pe care și media, și dumneavoastră le reflectați cel puțin o dată pe săptămână, unde  sunt schimbați preoți, sunt aduși preoți care nu convin cetățenilor, cu scandal. Am auzit, și dacă doriți vă aduc și dovezi,  tot felul de șpăgi date pentru diferite funcții. Eu sunt credincios, practicant, poate mai aproape de habotnicie decât de uzual. Deci nu vine din partea unui păgân această afirmație" a declarat Mădălin Voicu.

"O spun tot timpul cu o tristețe, cu un fel de supărare, Biserica Ortodoxă, din nefericire, poate am greșit  că am vrut să generalizez că am spus că toți. Poate e o greșeală. Poate nu ar fi trebuit să folosesc cuvântul derbedeu. Regret cuvintele care ies din normele firești ale unui om civilizat și educat așa cum pretind că sunt, dar am și eu scăpări că mă enervează și sunt foarte necăjit că Biserica, și crucea, și Dumnezeu nu mai reprezintă ceea ce a fost pentru mine când eram copil. N-am niciun motiv să creez dezordine în rândul Bisericii. Prea Fericitul trebuie să se gândească că are în subordine oameni care ar trebui mult mai bine rânduiți și controlați".

La rândul său, părintele Constantin Stoica, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei a spus: că Patriarhia Română a sesizat CNA în legătură cu cele două emisiuni deoarece din punct de vedere al Patriarhiei s-a încălcat legislația CNA. Este de datoria moderatorilor ca atunci când se fac acuzații să solicite celui care face acuzații să și probeze. Despe Mădălin Voicu, părintele Stoica a spus că acesta are libertatea de opinie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel