Pagina de Facebook a lui Adrian Sobaru strânge un fan pe minut

adrian sobaru facebook
adrian sobaru facebook

Adrian Sobaru are pagină de Facebook. Nu, nu a avut timp să o facă singur. Așa cum recunoaște pe peretele profilului, persoana care a avut inițiativa nu a încercat decât să furnizeze un mediu pentru a facilita discuția legată de incidentul pe care Adrian Sobaru la inițiat în Parlament. Pagina funcționează pe sistem de fani și a adunat deja peste 700 de așa-numite like-uri în mai puțin de o zi. Mulți au făcut-o din admirație pentru cel care suferă la fel, dar a avut mai mult curaj, alții pur și simplu pentru a-i combate. Este exact ca o discuție între cunoscuți, este nevoia socială de ne-a exprima opinia, a explicat pentru De Ce News conf. dr. Hanibal Dumitrașcu.

Mai mult de un fan pe minut. Aceasta este viteza cu care pagina de Facebook dedicată lui Adrian Sobaru adună fani. Astfel, în mai puțin de 12 ore de la „lansare” a adunat peste 721 de like-uri. „Această pagină a fost creată de o persoană care nu are nicio legătură cu Adrian Sobaru.Cu alte cuvinte, nu este o pagină oficială. Nu ne asumam nici o poziție față de gestul dansului, am vrut doar să furnizăm un mediu pe Facebook unde lumea să-și dea cu părerea despre ce s-a întâmplat”, mărturisește persoana care a creat pagina.

Fanii au și început să comenteze. Unii au numai cuvinte de admirație, alții dezaprobă actul lui Adrian Sobaru. Toată discuția este dezvoltată în jurul curajului pe care bărbatul l-a avut și lașitatea celorlalți. „Ca orice conversație liberă, poate trezi diferite sentimente participanților la aceasta: între aprobare și dezaprobare pot interveni sentimente de admirație, empatie, identificare, dar și ură, intrigă și instigare la violență”, explică psihologul Hanibal Dumitrașcu. Iar postările de pe profil îi dau dreptate. În timp ce unii îl numesc pe Adrian Sobaru „simbolul noii revoluții românești”, apar și comentarii ca acesta: „Sunteți niște trântori cu toții și foarte bine face Guvernul că nu vă dă ajutoare, la muncă dacă nu urmați exemplul lui Adrian Sobaru și nu vă aruncați, dar dacă vă aruncați, de data asta să fie la o distanță mai mare să nu mai folosiți banii spitalului”.

Este pur și simplu nevoia oamenilor de a socializa, de a-și spune părerea, indiferent dacă acest lucru se întâmplă în fața porții sau a scării blocului sau pe internet, a precizat psihologul Hanibal Dumitrașcu, care a adăugat că singura diferență ar fi că internetul ne permite în plus să comunicăm la o scară mai largă, cu un număr mare de persoane, dintre care multe se află la distanțe mari, iar identitatea ne-o putem păstra ascunsă.

Citeşte şi:

Medicii estimează că Adrian Sobaru va fi externat săptămâna viitoare

Asociația Autism România dezaprobă gestul lui Sobaru

Presa internaţională, şocată de gestul lui Adrian Sobaru

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel