Opt suporteri români, reţinuţi și condamnați în Grecia

torte
torte

Autoritățile din Grecia au reținut opt suporteri români, înaintea meciului cu  România. Ei au fost deja amendaţi şi condamnaţi la cinci luni de închisoare, cu suspendare.

Cei opt suporteri sunt încă ţinuţi în arest, până la expulzare. Ei au fost reţinuţi înainte de startul partidei Grecia - România, iar autorităţile elene îi acuză de faptul că ar fi vrut să introducă pe stadionul Karaiskakis din Pireu mai multe torţe şi fumigene, scrie RTV.

 Românii reţinuţi au fost duşi în patru secţii de poliţie, iar sâmbătă au fost prezentaţi în faţa unui judecător, care i-a condamnat la cinci luni de închisoare, cu suspendare. Procedura de expulzare, în cazul legislaţiei din Grecia, durează de la câteva zile la câteva luni

 Potrivit România TV, consulul român la Atena a mers la suporterii arestaţi, a vorbit cu autorităţile, şi a încercat eliberarea acestora, dar nu a avut succes în demersul său.

 De remarcat că 200 de suporteri care au susţinut vineri seara naţionala, la Pireu, au rămas în Grecia, în semn de solidaritate cu compatrioţii noştri aflaţi în arest.

 Cosmin Cebuc, consilier juridic, aflat la Atena, a declarat la România TV: "Au condiţii groaznice, nu se compară cu arestul din România. La meci au fost fumigene şi în peluza echipei elene, dar în rândul grecilor nu s-au făcut arestări. La ai noştri au fost găsite fumigene roşii, care nu reprezintă niciun pericol".

   

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel