Oprescu refuză să majoreze prețul biletelor RATB: Nu mai dau bani pe ace şi popice

Primarul General al Capitalei, Sorin Oprescu, nu este de acord cu majorarea prețului biletelor RATB. Mai mult, edilul Capitalei, comentând decizia directorul general al RATB, Adrian Câmpurean, de a demisiona din funcţie, pe motiv că nu are suficienţi bani ca să modernizeze Regia Autonomă de Transport Bucureşti, a explicat, sâmbătă seară, la emisiunea "Q&A" de la Antena 3, că nu mai vrea să dea "bani pe brice, ace şi popice".

Sorin Oprescu, invitat la emisiunea moderată de Alessandra Stoicescu, "Q&A", de la Antena 3, a explicat de la ce au pornit nemulțumirile conducerii RATB: "În lege scrie că primarul numește directorul, care este validat sau nu de Consiliul General. Asta nu se mai întâmplă de un car de ani. Au atacat hotărârea în 2008, când au pus directorii atunci, acum băieții ăștia au procedat la fel. S-au prevalat de o OUG 109 și atunci și-au ales și CA și directorii. Asta sunt ipocrizii. La RATB, în fiecare an, mi-au cerut creşterea participării Primăriei, subvenția. Eu trebuie să subvenționez biletele. Au cerut mai mult cu 30 la sută în fiecare an. Nu am putut să le dau atât pentru că nu am buget. Ajungeam, astfel, ca tot bugetul funcționării orașului să fie numai pentru RATB. În condițiile în care controlul primului-ministru găsește ce găsește la RATB, ei reacționează în felul următor: să măriți biletele la populație ca să ne creșteți nouă mărimea subvenției. Voi sunteți nebuni, demonstrați-mi, într-adevăr, măi băieți că 1,3 lei nu este suficient pentru asta. Da, doamnă, trăim un an de criză. Nu mai dau bani pe brice, ace şi popice", a afirmat Sorin Oprescu.

Primarul general susţine însă că necesitatea majorării biletelor RATB "este o minciună", ca să îşi acopere "ei" cheltuielile, argumentând că "veniturile RATB din bilete reprezintă 10%".

"Nu îi interesează pe ei controlul (în autobuze - n.r.), nu-i interesează nimic. Lasă că plătește fraierul ală, adică eu", a adăugat Oprescu, care a subliniat că nu va scumpi preţul călătoriilor.

"La minciunile astea gogonate eu le spun oamenilor următorul lucru: eu le asigur motorina, flotila e întreagă, 200 de maşini sunt încă în garanţie. Restul sunt invenţii", a conchis Sorin Oprescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel