Oficial: Chițoiu s-a autosuspendat din funcție

Președintele Autorității pentru Supraveghere Financiară, Dan Radu Rușanu, a anunțat marți că Laura Chițoiu, șeful Direcției Avizări din cadrul ASF, s-a autosuspendat din funcție.

Soția ministrului demisionar al Finanțelor, Daniel Chițoiu, s-a prezentat vineri, 14 februarie, la DNA, pentru a fi audiată în dosarul ASF-Carpatica, în care este urmărită penal pentru abuz în serviciu contra intereselor publice.

La intrarea în sediul DNA, Laura Chițoiu a refuzat să răspundă întrebărilor jurnaliștilor.

Potrivit DNA, în perioada 10-16 iunie 2013, la cererea lui Marian Mîrzac, membru neexecutiv în Consiliul ASF, reprezentând interesele Carpatica Asig, Laura Chițoiu a devansat interviul pentru ocuparea funcției de director general al acestei societății de asigurări, scrie Agerpres.

"Astfel, deși interviul era stabilit pentru data de 10 iulie 2013, în urma demersurilor învinuitei Chițoiu, interviul a fost devansat pentru data de 19.06.2013. Pentru a se asigura că funcția de director general va fi ocupată de o anumită persoană care îi fusese indicată, Laura Chițoiu a modificat componența comisiei de examinare, asigurându-se că membrii care o vor examina pe candidată nu vor pune întrebări incomode, facilitând acesteia ocuparea funcției de director general al societății de asigurări", arată procurorii.

Conform DNA, Laura Chițoiu și-a îndeplinit în mod defectuos atribuțiile de serviciu, asigurându-i persoanei care a ocupat funcția de conducere la societatea de asigurări pentru care s-a făcut intervenția un folos nepatrimonial, lucru de natură să creeze o tulburare însemnată ASF, instituție care este reglementată să vegheze asupra îndeplinirii condițiilor legale de funcționare de către societățile de asigurări de pe teritoriul României, în vederea menținerii stabilității pieței de asigurări.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel