O studentă din Franța îi cheamă pe români la referendum. Vezi ce crede despre Băsescu

vot2
vot2

Situația politică actuală din România suscită interesul, nu numai al instituțiilor Uniunii Europene sau a presei internaționale, ci și a românilor aflați în străinătate, fie pentru a-și câștiga un venit pentru asigurarea existenței, fie pentru definitivarea unei educații într-un anumit domeniu de activitate. Este și cazul unei tinere românce,  Ioana Popescu, studenta de doi ani la Paris, la prestigioasa facultate de drept, Sorbonna, care a dorit să facă public opinia sa despre ceea ce se întâmplă acum pe scena politică din România și de ce românii trebuie să-și exercite dreptul de a vota.

Tânăra juristă, expată, spre deosebire de președintele suspendat Traian Băsescu care îndeamnă poporul român să nu participe duminică la referendum, susține că electoratul din România trebuie să urmeze ”exercițiul unui drept constituțional câștigat, de către străbunicii noștrii: dreptul de a vota”, fără a uita ceea ce Ion Ratiu, una dintre cele mai sincere si consecvente voci ale opoziţiei împotriva lui Nicolae Ceausescu susținea: "Voi lupta până la ultima mea picătură de sânge, ca să ai dreptul să nu fii de acord cu mine!".

În susținerea îndemnului său, Ioana Popescu arată punctual motivele pentru care poporul român ar trebui să se prezinte, duminică, la urne.

14 lucruri care mă fac să votez anti Băsescu

1. România nu este țară semi-prezidențială! Este o republică parlamentară care funcționează într-un sistem prezidențialist ușor nuanțat. Nimic din Constituție nu-i rezervă vreun domeniu președintelui sau îi dă putere divină. Nici măcar Franța nu este țară semi-prezidențială în condițiile în care la bază președintele francez are mai multe puteri date de Constituție. Toată această combinație a apărut în urma PRACTICII PREZIDENȚIALE care este NECONSTITUȚIONALĂ.

2. Mici speriați de bombe că se încalcă statul de drept, explicați va rog, prin ce anume. Tot ce s-a încălcat au fost câteva PROCEDURI. Dar când Băsescu chemă PDL la Cotroceni nu erați speriați, când EBA vorbește în Parlamentul European nu vă trec fiorii rușinii? Dar ce ziceți de cealată fiică a lui, notar la Cuca Măcăii cu venit de 1 milion de euro pe lună?

3. S-a depreciat leul din cauza USL-ului. S-a depreciat pentru că e criză politică, dacă Băsescu ar avea un pic de demnitate nu ar ține cu dinții de putere, ar pleca și uite așa și-ar reveni leul.

4. UE e supărată pe noi... DA! E din ignoranță! Unde mai există procedură de recall a președintelui? În Austria, atât. Pai dacă Băse îi zice lui Merkel ca nu e reglementată procedura de suspendare în Constituție, normal că UE sare ca arsă. Apropo, stiți că un președinte de stanga a fost ales în Franta, nu? Merkel e de dreapta. Credeți că îi convine să câștige stânga peste tot?! Nu, pentru că după conducerea Uniunii va fi de stânga.

5. USL comuniști. Serios? Ce partid a fost după '89? FSN. Cine este FSN ? PD +PDSR. Toți cei care au făcut politică înainte de '89 au fost comuniști...

6. Justiția funcționează! Da?! Cum? Nu vborbim de vinovăția sau nevinovăția lui Năstase, dar s-a spus clar că nu erau probe. Cum poate fi condamnat ?! Ce justiție independentă poate fi după ce Băsescu a zis clar și răspicat că vor răspunde în justiție cei responsabili de procedura de suspendare a președintelui deși, procedura în sine este LEGALĂ?!

7. Cine e Băsescu? Nu cumva e un Berlusconi autohton? Hai să fim serioși, până și italienii s-au trezit după ce și l-au ales singuri pe un om care nu are cum să reprezinte o națiune. Băsescu președinte?! Un om care zice "ghici ghicitoarea mea"?! Și așa țara noastră e o caterincă pentru Europa, de ce am vrea un președinte "caterincă"? Un președinte trebuie să reprezinte țara, nu să fie caterincă.

8.Atacurile la Curtea Constituțională… Cine e Curtea Constituțională? Niște judecători, pardon președintele Curții e doar un consilier juridic, puși de către putere. Nu numai că ar trebui toți judecatorii aștia minunați dați afară, ar trebui reformat procesul de numire a membrilor Curții ca să fie cu adevărat imparțială și independentă. Suntem Republică Parlamentară nu o Republică a Curții Constituționale. Până la urmă Parlamentul este organul ales de popor, nu?

9. De ce se grabește USL? Păi de aia, că le blochează legile cu Curtea Constituțională. Să nu se spună că nu sunt mereu de partea Furiei portocalii, mai nou Furia verde, pentru că asta e la mintea cocoșului, dar nu o va putea sprijini mereu.

10. Economia a stagnat cu USL. Sunt de 3 luni la guvernare. SERIOS?! Și da, în 2007 economia "duduia", acum e criza. Cu PDL am intrat în UE. Intram în 2007 în UE și dacă era Gigel președinte, deoarece negocierile și acordurile au fost făcute în ani de zile nu când a venit PDL la guvernare.

11. Vai ce manipulează Antena 3!!! Așa și? E o televiziune anti Băsescu. B1, TVR sunt pro Băsescu. E foarte democratic, care e problema? PDL are o problemă pentru ca Antena are audiență mai mare.

12. Diferența la prezidențiale au făcut-o cei din Diasporă care votează cel mai conștient. E da, nu mă innebuniți...Aia sărăcuții (spun din proprie experiență) se uită la TVR Internațional unde Băsescu este prezentat ca fiind un DULCE. Plus, credeți-mă, atâția proști am văzut eu în Diasporă, "vaaai, ce draguț e Băse , acum circul liber în Europa datorită lui"... Sau mai sunt cei din Republica Moldova care sunt pro Băsescu... Pe ce bază? Că e simpatic?! Da sunt convinsă că și eu la un Remy și un wisky m-aș distra. Dar asta nu mă face să votez cu un om care a adus o domnișoară la putere (că doar Udrea nu e o doamnă), a făcut dintr-un om măcar citit un prim ministru măscărici, care duce o analfabetă în Parlamentul European, un om asociat cu cel mai tare "punător de borduri" din lume.

13. Toți sunt la fel. Da? Atunci calcă-ti pe inima și fă-mi mie o favoare și votează contra lui Băsescu. Apoi pentru cei care zic că Antonescu e dictator. Serios?! Chiar poate cineva să se uite la un discurs al lui Băsescu și dupa la Antonescu și să zică că cel din urmă e populist și dictator? Pentru cei care zic că Antonescu e marionetă. Stiți care e ironia? NU CONTEAZĂ. Primul ministru ar trebui să dirijeze politica națională, NU președintele. Am fost spălați pe creier ani de zile cum că Președintele trebuie să fie cel mai important in guvern. Nu, nu trebuie!

14. Un alt motiv să votezi DA.. Stiți filmulețul ala cu "ia de la Băsescu" ? Chiar vrem să luăm în continuare de la Băsescu?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel