Noi alegeri în CSM. Judecătorii Aron și Bordea, posibili candidați la funcția de vice

aron si stanciu dece
aron si stanciu dece

Consiliul Superior al Magistraturii se va reuni în plen miercuri, la ora 15:00, pentru a-și alege vicele. Subiectul vicpreședintelui este însă ultimul pe ordinea de zi, iar judecătorii Mircea Aron și Adrian Bordea și-ar putea depune candidaturile, potrivit luju.ro.

După patru ședințe eșuate, magistrații organizează din nou alegeri pentru funcția de vicepreședinte. În prima sesiune, cea din patru ianuarie, și-au depus candidaturile judecătorii Alina Ghica și Vasilică Dănileț, care ulterior au reunțat la concurs. Ambii au proceduri de suspendare în derulare pe numele lor.

Potrivit surselor luju.ro, Oana Hăineală încearcă să-și convingă colegii judecători să candideze la funcția de vicepreședinte, pentru a evita o situație fără precedent, în care nu doar președintele e un procuror, cât și vicele. E posibil ca doi judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție, Mircea Aron și Adrian Bordea, să concureze pentru postul vacant din instituție. Conform surselor citate, șefa ÎCCJ Livia Stanciu ar duce o muncă de convingere cu cei doi magistrați, pentru a încerca o ”mediere” în favoarea Oanei Hăineală.

Ședința de plen a magistraților a plasat alegerea vicepreședintelui la ultimul punct pe ordinea de zi, posibil pentru a reduce mediatizarea provocată la întrunirile trecute.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel