Nevoiţi să înoate pe distanţe lungi din cauza topirii gheţarilor, puii de urs polar mor

urs polat inot
urs polat inot

Puii de urs polar forțați să înoate distanțe mari alături de mamele lor deoarece habitatul lor se topește au o rată a mortalității mai mare decât cei ce nu sunt nevoiți să înoate atât, informează

Urșii polari vânează, se hrănesc și dau naștere pe gheață sau pământ, nu sunt creaturi acvatice. Odată cu topirea ghețarilor, ei sunt nevoiți să înoate sute de mile până găsesc pământ, iar acest lucru poate fi fatal pentru pui.

Pentru a aduna informații, cercetătorii au urmărit 68 de femele de urs polar prin satelit timp de 6 ani. Multe dintre cele care au înotat distanțe lungi și-au pierdut puii, rata de mortalitate printre aceștia fiind de 45%.

Cercetătorul Geoff York consideră că schimbarea climatului forțează urșii să plece în căutarea unui nou habitat, iar înotul este o sarcină dificilă deoarece ei nu-și pot acoperi nările, iar respirația se îngreunează. În apă, puii au dezavantajul de a nu avea multă grăsime care să îi protejeze de frig, iar faptul că sunt mai uşori e un impediment când încearcă să-și țină capul deasupra apei.

Urșii polari sunt considerați o specie în pericol din cauza micșorării habitatului lor natural.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel