Mihaela Ursuleasa, un ultim drum de aplauze la Ateneu

Sicriul cu trupul neînsufleţit al Mihaelei Ursuleasa a părăsit astăzi Ateneul Român în ropote de aplauze, potrivit Mediafax.

[caption id="attachment_218786" align="alignleft" width="275"] bzi[/caption]

Locul în care pianista a concertat în urma cu aproximativ 2 luni a devenit unul deocomemorare a morţii artistei. Trupul său neînsufleţit a fost scos din clădire la ora 20:00 şi va fi depus la capela cimitirului Bellu.

La ora 19:00 a avut loc o ceremonie religioasă de comemorare, iar unele dintre personalităţile prezente au ţinut un discurs.

"Dragă Mihaela, m-am bucurat şi am fost fericit să cântăm împreună, să gândim împreună, să comunicăm împreună, cu orchestra şi cu publicul care ne-a ascultat", a spus dirijorul Horia Andreescu.

"Cariera ei a fost strălucită, publicul român a iubit-o şi în acel concert a primit-o cu aplauze, cu sinceritate şi cu o mare dragoste. La fel a reuşit să cucerească şi publicul de pretutindeni. Toate obstacolele partiturilor grele de pian le-a depăşit cu uşurinţă şi cu strălucire. În calea vieţii, însă, a fost mai greu. Dumnezeu a vrut să revină pe pământ românesc", a adăugat  Nicolae Licăreţ.

Victor Opaschi, secretarul de stat în Ministrul Culturii, a declarat că locul de veci în care va fi înmormântată artista aparţine familiei sale, acolo fiind înmormântaţi şi bunicii ei. "Numele Mihaelei Ursuleasa se alătură prea grăbit marilor pianişti care au precedat-o - Dinu Lipatti şi Tudor Dumitrescu".

Sicriul cu trupul neînsufleţit al pianistei Mihaela Ursuleasa a fost urmat atât de fetiţa ei în vârstă de numai 7 ani, Stefanie, dar şi de mama artistei, Agripina. La ieşirea sicriului din Ateneu au aplaudat zecile de oameni prezenţi la ceremonie, dar şi cei care se aflau pe băncile parcului din faţa clădirii.

Pianista Mihaele Ursuleasa va fi înmormântată vineri la ora 9:30, la cimitirul Bellu din Capitală.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel