Microsoft, anchetat în SUA pentru corupție în România. DeCe News semnala în 2010 afacerea licențelor de la MCI

MicrosoftLogo dece
MicrosoftLogo dece

Autoritățile americane anchetează Microsoft și distribuitori ai acestuia care ar fi corupt responsabili guvernamentali din România, Italia și China, pentru a obține contracte, potrivit Wall Street Journal. DeCe News scria încă din 2010 despre afacerea licențelor de la Microsoft. În 2009 România cheltuia 100 de milioane de euro pentru închirierea a 163.427 licențe Windows. Contractul era câștigat atunci de firma DIM Soft SRL. Ministrul Comunicațiilor la acea vreme era Gabriel Sandu.

Acuzațiile de mită la adresa Microsoft au fost făcute de un fost reprezentant al firmei în China. Vicepreședintele însărcinat cu chestiuni juridice la Microsoft, John Frank, admite că "într-un grup cu 98.000 de angajați și 640.000 e parteneri, nu este posibil să spui că nu vor exista niciodată acte condamnabile".

DeCe News a scris în 2010 despre contractul cu licențe Windows de 100 de milioane câștigat de firma DIM Soft SRL, firmă ce era administrată de Florică Claudiu Ionuț, ginerele fostului lider sindical din învățământ, Aurel Cornea. Ministru al Comunicațiilor era atunci Gabriel Sandu.

Articolele De Ce News din 2010 le puteți citi aici > Cine se află în spatele megașmenului de 100 de milioane de euro marca Gabriel Sandu

și aici > Firmele megașmenului Gabriel Sandu-Microsoft: tranzacții, acționariat, conexiuni

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel