Medicul Brătişteanu şi trei poliţişti, ridicaţi de DNA în cazul Năstase

După declarațiile europarlamentarului Monica Macovei la adresa medicului Brădișteanu și a ministrului de Interne, marți dimineața, DNA  i-a ridicat pe doctorul Şerban Brădisteanu şi pe trei poliţişti de la Poliţia Capitalei - Serviciul Urmăriri, aceştia fiind acuzaţi de favorizarea infractorului.

Unul dintre cei trei poliţişti este adjunctul Poliţiei Capitalei. Procurorul general Laura Codruţa Kovesi a confirmat că s-a deschis un dosar pentru a se verificare modul cum s-a pus în executare mandatul de arestare al lui Adrian Năstase. Potrivit acesteia, trei poliţişti şi un medic au fost chemaţi la DNA pentru a da declaraţii, potrivit romanialibera.ro.

 Direcţia Naţională Anticorupţie ăi audiază pe Șerban Brătişteanu şi cei trei ofiţeri de la Poliţia Capitalei sunt audiaţi în cazul lui Adrian Năstase. Ei sunt acuzaţi de favorizarea infractorului. Poliţiştii de la Urmăriri sunt acuzaţi că nu au pus în aplicare mandatul de arestare pentru Adrian Năstase.

 După ce Adrian Năstase s-a rănit şi după ce l-a dus la Spitalul de Urgenţă, echipajul de poliţie trebuia să încheie un proces verbal şi să îl anunţe imediat pe judecătorul responsabil cu executarea pedepselor de la Tribunalul Bucureşti, scrie romanialibera.ro. Procesul verbal nu ar fi fost încheiat, iar instanţa a fost anunţată nu miercuri noaptea, ci abia vineri seara, prin fax, iar informaţia a ajuns efectiv la destinatar abia luni dimineaţă.

 Doctorul Şerban Brădişteanu ar fi suspectat de faptul că l-ar fi favorizat pe Adrian Năstase, deoarece după acordarea primului ajutor fostul premier trebuia trimis la spitalul Penitenciarului Rahova, dacă transportul nu i-ar fi pus în pericol viaţa. Or, încă din primele declaraţii ale medicilor a rezultat că fostul premier s-a împuşcat fără să îşi atingă vreun organ vital.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel