Mănăstirea „Sf. Gherman”, tarif surpriză pentru pomelnic

Mănăstirea „Sf. Gherman” aplică tarife consistente pentru credincioșii care vor să fie pomeniți. 

Preoții de la mănăstirea „Sf. Gherman” din Constanța au găsit o modalitate inedită de a colecta bani de la enoriași pentru a construi un lăcaș: au scumpit tariful la pomelnic. Așadar, cine își dorește să fie citit de pe pomelnicul cu ctitori trebuie să plătească 50 de lei. 

„A fi ctitor al unei biserici este cea mai mare binecuvântare de la Dumnezeu, privilegiu și onoare în viață, din generație în generație pentru că Biserica sfințită este „Casa lui Dumnezeu și Poartă a Cerului” (Facere, 28, 17). Pomelnic pentru pomenirea ctitorilor – 50 lei/persoană”, este anunțul afișat în mănăstire, publicat de Replicaonline.ro.

Starețul Gherman Nicolae consideră că suma nu este mare

„Pentru pomenirea unui ctitor nu cred că suma este mare. Cine vrea, cine poate și crede de cuviință să ajute, nu a obligat nimeni pe nimeni. Cei care ajung la noi, pot vedea că nu obligă nimeni pe nimeni, cei care doresc să dea un pomelnic o pot face. Nu stă nimeni la ușa bisericii să oblige pe cineva, nu a cerut nimeni de la nimeni nimic, atunci când vizitează mănăstirea. Noi facem misiunea Domnului și dorim să facem bine, nu rău”, a afirmat starețul Gherman Nicolae, conform aceleiași surse.

(w670)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel