Magistratii corupti vor ramâne fară pensii de serviciu, potrivit CSM

horatiu-dumbrava
horatiu-dumbrava

Plenul CSM a votat, în şedinţa de marţi, cu majoritate, propunerea preşedintelui Consiliului, Horaţius Dumbravă, de modificare a legislaţiei, astfel încât magistraţii condamnaţi definitiv pentru fapte de corupţie să nu mai beneficieze de pensie de serviciu.

De asemenea, Plenul a decis că este necesară o clarificare legislativă a regimului pensiilor de serviciu, precum şi stabilirea unui regim identic pentru toate categoriile de personal din sistemul justiţiei care beneficiază de pensie de serviciu, nu numai pentru judecători şi procurori

Propunerea de modificare a legislaţiei urmează să fie înaintată de Consiliu Ministerului Justiţiei, care are iniţiativă legislativă.

Preşedintele CSM, Horaţius Dumbravă, propune modificarea legislaţiei, astfel încât magistraţii care, “ulterior eliberării din funcţie, au fost condamnaţi definitiv pentru o infracţiune de serviciu sau în legătură cu serviciul, o infracţiune de corupţie, o infracţiune asimilată infracţiunilor de corupţie sau o infracţiune în legătură cu infracţiunile de corupţie, săvârşită cu intenţie”, să nu mai beneficieze de pensie de serviciu.

Potrivit unei alte modificări legislative propuse de Dumbravă, acţiunea disciplinară ar putea fi exercitată chiar dacă judecătorul sau procurorul a fost eliberat din funcţie. Propunerile lui Dumbravă au fost puse pe ordinea de zi a şedinţei de plen a CSM de marţi.

De asemenea, în ședința de marți, președintele CSM, Horațius Dumbravă, a cerut demisia judecătoarei Gabriela Bârsan.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel