MAE: În accidentul din Franța, doar patru din cei cinci morţi sunt români

romani morti
romani morti

Ministerul Afacerilor Externe precizează că doar patru dintre cele cinci persoane care au murit sâmbătă într-un accident rutier în Franţa sunt români. Cel de-al cincilea decedat este o persoană de origine algeriană. 

Potrivit  informaţiilor transmise prin intermediul Ambasadei României la Paris şi primite de la Jandarmeria franceză, membri ai familiilor victimelor accidentului se aflau în coloană, împreună cu maşina accidentată, deplasându-se de la Bilbao, unde locuiau, spre România.

 "Potrivit ultimelor informaţii primite de Ambasada României la Paris de la Jandarmeria franceză, doar 4 din cei 5 cetăţeni decedaţi în accident sunt români", a precizat MAE pentru Agerpres.

 Cei patru cetăţeni români au fost identificaţi, iar autorităţile române competente sunt în curs de a informa oficial familiile celor decedaţi, a menţionat sursa citată.

 "În acest moment, reprezentanţii Ambasadei României la Paris se deplasează către locul accidentului, aflat la aproximativ 600 de km de Paris. Totodată, a fost activat şi consulul onorific al României la Bordeaux. Aceştia sunt în permanentă legătură cu autorităţile franceze şi sunt pregătiţi să acorde asistenţă şi protecţie consulară în limita competenţelor", a adăugat MAE.

 Accidentul de sâmbătă  este al doilea în ceea ce privește gravitatea în care sunt implicați români  în străinătate. Un autocar cu turişti români s-a răsturnat într-o prăpastie,în Muntenegru,  în 23 iunie. În urma accidentului şi-au pierdut viaţa 18 persoane, iar alte 29 au fost rănite.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel