Lupta pentru reinstaurarea monarhiei se duce și la 40 de grade

Înarmați cu drapele și fotografii cu familia regală, membri ai Alianței Naționale pentru Reinstaurarea Monarhiei (ANRM) au mărșăluit prin Alba Iulia și au împărțit flyere cu textul celor două imnuri naționale: „Deșteaptă-te române” și „Trăiască Regele”.

Deși afară era o temperatură de aproape 40 de grade Celsius, majoritatea trecătorilor a acceptat pliantul regaliștilor, însoțit eventual de o scurtă explicație legată de scopul evenimentului.

Participanții la acțiune au explicat că este vorba despre un flashmob cultural de popularizare a Imnului Regal „Traiască Regele” – imnul de stat al României în timpul luptei pentru reîntregire în 1913-1919, imnul de stat al României Mari și imnul care a însoțit ostașii ce au luptat pentru apărarea hotarelor țării și pentru libertatea poporului român pe fronturile celui de-al doilea război mondial.

Alianța Națională pentru Reinstaurarea Monarhiei a organizat evenimente similare cu cel de la Alba Iulia, în alte șapte orașe ale țării, cum sunt Cluj-Napoca, București, Timișoara, Galați. șamd. Scopul declarat al acestei mișcări, după cum reiese foarte clar din numele pe care îl poartă, este ca folosind instrumentele democratice, în România să fie reinstaurată Monarhia.

Tot mai multe persoane își declară sprijinul față de reinstaurarea monarhie, văzută ca o alternativă la sistemul politic actual.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel