Urmărește emisiunea live


EXCLUSIV  Ludovic Orban, favoritul semnatarilor MANIFESTULUI PNL pentru șefia partidului

Decizia de achitare  lui Ludovic Orban, luată de Curtea Supremă reaprinde spiritele pentru lupta la vârful PNL. Deși decizia nu este încă definitivă, Orban este văzut deja de mulți liberali ca principal favorit în lupta pentru șefia partidului. 

Vlad Nistor, unul dintre semnatarii Manifestului PNL a afirmat la Realitatea TV că Ludovic Orban are mari șanse la președinția partidului. El reiterează cererea din Manifest potrivit căreia la alegerile pentru desemnarea președintelui partidului ar trebui să participe toți membrii PNL-ului, așa cum s-a întâmplat și în cadul PSD. 

Declarațiile din ultima perioadă nu fac decât să confirme o parte din zvonurile din interiorul Partidului Național Liberal conform cărora, în cazul în care Ludovic Orban va scăpa de problemele din justiție, ar urma să devină principalul candidat pentru preluarea conducerii partidului.  Decizia Curții Supreme, care îl achită pe Orban nu este însă definitivă. 

Totodată, revenirea lui Orban în condițiile date ar urma să aibă și un impact important asupra discursului din PNL referitor la curățarea clasei politice și la necesitatea "pasului în lateral" făcut de cei cu probleme în justiție. 

În timpul campaniei, Alina Gorghiu și Raluca Turcan s-au limitat la blamarea PSD-ului și a membrilor social-democrați. Orban, venind din postura de victimă a justiției, a cărui candidatură a fost blocată în ultimul moment, ar urma să aducă o importantă modificare la nivelul discursului în PNL. 

Chiar și după votul covârșitor pentru PSD, liderul interimar Raluca Turcan a continuat politica de blamare a PSD-ului. Mai multe voci din PNL afirmă șansele reale pe care le are Ludovic Orban pentru președinția PNL în situația de criză în care se află partidul. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel