Lucian Duță: Ponta minte. Cardul de sănătate, blocat de Bădescu

Lucian Duță
Lucian Duță

Fostul șef al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, Lucian Duță, susține că Raportul Corpului de Control al Guvernului are rolul de a acoperi condamnarea lui Relu Fenechiu la cinci ani de închisoare. Democrat-liberalul spune că i se impută eșecul cardurilor de sănătatea, deși acesta ar trebui asumat de către cei care l-au succedat la șefia CNAS.

”Victor Ponta este premierul care blochează sistemele antifraudă proiectate și aplicate de mine în sistemul de sănătate. Scandalul Fenechiu, pe care îl decontează tot Victor Ponta, i-a mărit premierului starea de nervozitate și l-a făcut să recidiveze în minciuna prostească”, spune Duță într-un comunicat de presă.

Șefii CNAS apropiați PNL și PSD au blocat proiectul cardurilor de sănătate, acuză Duță. El spune că premierul Ponta ar trebui să se autodenunțe la DNA și SRI pentru blocarea sistemelor antifraudă și atentat la siguranța cetățenilor.

Fragment din comunicatul  lui Lucian Duță:

”Concret:

1) de un an si doua luni nu mai conduc CNAS. CNAS a fost condusa de finul lui Victor Ponta, Doru Badescu, timp de un an si o luna, si de protejatul lui Ponta si Antonescu, Cristian Busoi, de o luna;

2) cardul de sanatate, proiectul meu, reprezinta elementul central antifrauda din sistemul de sanatate. Prin aplicarea lui s-ar economisi 400 de milioane de euro pe an, bani care s-ar fi dus direct catre pacienti. Cardul a fost blocat. De cine? De Victor Ponta, prin finul lui, fostul sef al CNAS. Victor Ponta a blocat sistemul antifrauda. Lui Victor Ponta nu-i pasa de pacienti, ii pasa de clientii politici;

3) cu Posta Romana, CNAS condusa de mine nu a facut nici un contract, nu a facut nici o plata;

4) cu Imprimeria Nationala, CNAS condusa de mine nu a facut nici un contract, nu a facut nici o plata. Mai mult, Imprimeria asteapta de un an si doua luni sa i se dea comanda, de la protejatul lui Victor Ponta, de producere a cardului de sanatate”.

”Surpriza! Proiectul a fost blocat de Victor Ponta prin finul lui care a condus CNAS. Dupa ce ca nu este interesat sa creeze sisteme antifrauda, Victor Ponta le blocheaza si pe cele create de mine. Azi, Imprimeria Nationala nu merge bine din cauza mea. Maine, Victor Ponta o sa spuna ca nu poate guverna in niciun domeniu, de la sport pana la agricultura, tot din cauza mea”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel