Liviu Dragnea, ultimatum lui Dacian Cioloș. Să ne spună până marţi

Liviu Dragnea a declarat, sâmbătă, că aşteaptă ca Dacian Cioloş să anunţe până cel târziu marţi, când intenţionează să mărească salariul minim. În cazul în care prim-ministrul nu va face nicio declaraţie în acest sens, PSD "nu mai poate avea o colaborare foarte strânsă cu acest Guvern".

"Inca astept si astept cu foarte mare interes o declaratie clara, de intentie, din partea primului ministru, sa ne spuna cand prognozeaza ca se va mari salariul minim.

Este o solicitare ferma, sa ne spuna cel mai tarziu pana marti, cand intentioneaza sa mareasca salariul minim. Explicatiile doamnei ministru de Finante nu ne multumesc nici pe noi, nici pe nimeni. Nu ne da niciun orizont. Astfel, inseamna ca nu mai putem avea o colaborare foarte stransa cu acest Guvern", a declarat liderul PSD, Liviu Dragnea, la congresul TSD.

Întrebat dacă este un ultimatum adresat premierului Cioloş pentru ca PSD să voteze bugetul pe 2016, Dragnea a spus că "este o solicitare ferma si nu facuta in guma, din partea PSD, pentru ca este vorba de 1,2 milioane de romani pentru care 120 de lei poate sa insemne ca au bani pentru plata caldurii, iarna".

[citeste si]

Salariul minim nu va fi majorat la 1 ianuarie, de la 1.050 lei la 1.200 lei, întrucât este nevoie de un studiu de impact al acestei creşteri asupra competitivităţii României şi al mediului privat, unde este posibilă o migrare spre economia gri sau neagră, a anunţat, vineri, ministrul Finanţelor, Anca Dragu.

Liderul PSD Liviu Dragnea a declarat la începutul săptămânii că social-democraţii nu sunt de acord ca venitul minim garantat să nu se mărească. Aceasta a mai spus că cel târziu în primăvară, Guvernul Cioloş trebuie să hotărască până la ce nivel poate să crească salariului minim.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel