Urmărește emisiunea live


Lider terorist, prins în România. Bărbatul a fost expulzat

terorist ddccee
terorist ddccee

Un important lider al fostei formațiunii PKK, ramura românească, a fost prins astăzi pe teritoriul țării noastre. În urma cercetărilor întreprinse, s-a decis expulzarea lui și interdicție de a intra în România pe o perioadă de 10 ani.

Serviciul Român de Informații (SRI) a descoperit că bărbatul se ocupa de finanțarea formațiunii teroriste Kongra-Gel (fosta PKK), banii obținuți în urma activităților sale din România fiind transferați către Turcia.

Persoana a fost expulzată de pe teritoriul României cu interdicție de a intra în țara noastră în următorii zece ani. Potrivit ofițerilor SRI, acțiunile bărbatului erau de natură a aduce prejudicii siguranței naționale. Bărbatul finanța activități de terorism pe care PKK le avea în Turcia și în alte zone de interes. Prin afacerile legale și ilegale din țară obținea profit pe care de cele mai multe ori nu-l declara, însă banii erau trimiși în Turcia.

Kongra-Gel reprezintă fosta formațiune PKK, organizație declarată teroristă de Turcia dar și de statele NATO.

Sorin Sava, purtătorul de cuvânt al SRI, a declarat la România Tv că bărbatul strângea bani în România pentru Kongra-Gel.

”Serviciul Român de Informaţii a întreprins măsuri specifice, deosebit de complexe, pentru documentarea acţiunilor unui cetăţean străin,. de etnie kurdă, cafre reprezenta o ramură importantă a organizaţiei teroriste Congresul Poporului din Kurdistan (Kongra-Gel). Datele şi informaţiile obţinute au stabilit cu certitudine faptul că pe parcursul şederii în România, începând cu anul 2012, acesta a fost implicat în comiterea unor fapte ce constituie o ameninţare la adresa securităţii naţionale.

În urma măsurilor întreprinse de SRI a rezultat că acest cetăţean a acţionat cu precădere pe linia asigurării finanţării organizaţiei teroriste menţionate, operaţionalizând în acest sens un mecanism complex de colectare şi externalizare de fonduri”, a declarat Sorin Sava.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel