Klaus Iohannis, joi, în vizită  în Confederația Elvețiană

Președintele României, Klaus Iohannis, va efectua, joi, 9 septembrie 2021, o vizită oficială în Confederația Elvețiană, la invitația omologului său, Președintele Guy Parmelin. Vizita se desfășoară în cadrul dialogului bilateral constant la nivel înalt din ultimii ani, precum și în contextul aniversării în acest an a 110 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre România și Confederația Elvețiană.

În cadrul vizitei, Președintele României va avea consultări politice cu Președintele Guy Parmelin. Printre subiectele de pe agenda convorbirilor celor doi președinți se află consolidarea relației bilaterale, inclusiv a cooperării economice, cu accent pe domeniul investițiilor, Elveția ocupând locul 10 în clasamentul investitorilor din România, precum și a cooperării sectoriale.

Din perspectiva agendei europene, vor fi abordate cooperarea pentru combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cadrul relațiilor dintre Uniunea Europeană și Confederația Elvețiană, precum și contribuția elvețiană la fondul de coeziune al Uniunii, respectiv operaționalizarea celei de-a doua tranșe financiare elvețiene, destinate reducerii disparităților economice și sociale în Uniune.

Discuțiile vor include și teme actuale de politică internațională, cu accent pe evoluțiile politice și de securitate din Vecinătatea Estică a Uniunii Europene, din regiunea Balcanilor de Vest, precum și cooperarea româno-elvețiană în cadrul organizațiilor internaționale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel