Judecatorul Adrian Neacşu acuză interesele politice ale conducerii CSM

neacsu
neacsu

Judecătorul Adrian Neacşu, membru în Consiliul Superior al Magistraturii, susţine că instituţia pe care o reprezintă a fost folosită în interese politice. Magistratul s-a referit aici şi la evenimentele din jurul numirii actualului ministru al Justiţiei. Declaraţiile judecătorului au fost făcute în ediţia de joi a emisiunii "Sinteza zilei", de la Antena 3.

"Nu pot să merg până acolo încât să spun în ce au constat jocurile politice, iar noi am gestionat ruşinos situaţia", a precizat Neacşu.

De asemenea Adrian Neacşu, a declarat că a fost filat de serviciile secrete. Întrebat în ce a constat filarea sa, judecătorul Neacşu a spus că, spre exemplu, a fost urmărită prezenţa lui la serviciu.

 "Am înţeles că s-a monitorizat prezenţa mea la serviciu. (...) este evident că a fost un filaj permament, am informaţii la care, din păcate, cred că nu numai eu am avut acces", susţine Adrian Neacşu.  "Am informaţii, dar nu pot să vă garantez că aşa stau lucrurile", a adăugat Neacşu.

 Mai mult, întărind afirmaţiile lui Adrian Neacşu, un alt judecător de la Tribunalul Bucureşti susţine că CSM nu a funcţionat de anul trecut.

 "Spunea Adrian Neacşu că CSM nu a funcţionat în vară. Pot să dau o erată? CSM nu a funcţionat de anul trecut, de când a preluat şefia judecătorul Alina Ghica şi procurorul Oana Hăineală (...) De atunci s-au rupt relaţiile între CSM ca instituţie şi noi, magistraţii. Acest CSM nu ne reprezintă, din păcate", a declarat judecătorul Mădălina Afrăsinei, de la Tribunalul Bucureşti.

 "DNA are o mare problemă la acest moment, se ridică semne de întrebare cu privire la imparţialitatea lor şi m-aş bucura să văd că ies şi explica ceva", a continuat judecărul.

  Judecătorul Horaţiu Dumbravă, membru CSM, a declarat că în România nu se poate vorbi de un stat de drept şi, în plus, este indignat ce situţia din Justiţie.

 "Ce se întâmplă în Justiţie e în toată situaţia românească, noi trebuie să nu fim prizonierii unor blocuri politice", a declarat judecătorul Horaţiu Dumbravă, într-o intervenţite telefonică, joi seara, la emsiunea "Sinteza zilei", de la Antena 3.

  Preşedintele Uniunii Naţionale a Judecătorilor din România, Natalia Roman: Pentru mine, ca judecător, nu există o altă modalitate de a stopa nedreptăţile şi abuzurile, decât prin aplicarea legilor

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel