ÎPS Pimen, atac la regimul actual și la Uniunea Europeană

 Înalt Prea Sfinţitul Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, a criticat dur Uniunea Europeană, apreciind că acum trăim mai rău decât pe vremea comuniştilor, scrie ziare.com. Pimen a rostit aceste critici   pe 2 iulie, la slujba oficiată la Putna cu ocazia Sfântului Ştefan cel Mare. „Dumnezeu ne-a salvat de pericolele aduse de Uniunea Sovietică, şi ne va salva, credem, dacă ne vom ruga cu toată smerenia, de pericolele aduse de politica Uniunii Europene” şi a adăugat că „rău era în timpul regimului comunist ateu. Mai rău în timpul acestui regim, Uniunea Europeană”, a spus Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților.

Înalt Prea Sfinţitul Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, a criticat dur Uniunea Europeană, apreciind că acum trăim mai rău decât pe vremea comuniştilor, scrie ziare.com.

 IPS Pimen a afirmat că "era rău în timpul regimului comunist ateu. Mai rău în timpul acestui regim, Uniunea Europeană", relatează blogul Bucovina Profundă.

 "Cuvintele mele sunt foarte aspre şi mulţi vor spune: Cum e posibil să adreseze aşa cuvinte dure în faţă conducătorilor de astăzi din ţară şi din Uniunea Europeană? Sunt dure pentru că faptele lor sunt diabolice!", a mai spus acesta, la comemorarea lui !tefan cel Mate de la Putna din 2 iulie.

 "Cum Dumnezeu ne-a salvat de pericolele aduse de Uniunea Sovietică, ne va salva, credem, dacă ne vom ruga cu toată smerenia, de pericolele aduse de politică Uniunii Europene", a mai spus acesta. El crede că generaţia tânăra este ameninţată la nivel moral. "Copiii sunt ameninţaţi, li se distrug simţămintele morale. Mintea se distruge prin aparatele la care privesc şi citesc, cum ştiţi prea bine, mai bine decât mine. Toate - fapte care sunt crime!", a adăugat IPS Pimen.

 Drepturile homosexualilor, abordate în discursul lui Pimen

"Dumnezeu l-a pedepsit cu foc şi pucioasa în Sodoma, păcatul sodomiei. Lumea se înmulţeşte prin căsătoria dintre un bărbat şi o femeie. Aşa a rânduit Dumnezeu. Citim în Sfânta Scriptură, că Dumnezeu, văzând că nu e bine că omul să fie singur, i-a făcut un tovarăş de viaţă: o femeie! Nu i-a făcut un bărbat! Dar când diavolul pune gheară pe sufletul omului, îi întunecă mintea şi se petrece ceea ce se petrece", a încheiat IPS Pimen.

 IPS Pimen rămâne colaborator al Securităţii

IPS Pimen, Arhiepiscop al Sucevei şi Rădăuţilor, a fost declarat colaborator al fostei Securităţi. Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie i-au respins recursul formulat împotriva deciziei Curţii de Apel Bucureşti din martie 2011, scrie ziare.com.

Este remarcat  faptul că Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților devine un critic dur la adresa societății numai în cazul în care sunt lezate anumite drepturi ale Bisericii în raport cu statul român, în speță pentru suprafața de peste 160.000 de hectare de păduri revendicate de Pimen în numele Arhiepiscopiei pe care o păstorește.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel