Întâlnire la nivel înalt a lui Sorin Oprescu în Israel- FOTO EXCLUSIV

Primarul General al Capitalei, Sorin Oprescu, a avut o întâlnire la nivel înalt în Israel, unde a discutat despre gradul de siguranță a cetățeanului în orașele mari. 

Sorin Oprescu s-a întâlnit, joi, cu Yitzhak Aharonovich, ministrul Siguranței Publice al Israelului. Cei doi au discutat despre colaborarea pentru creșterea siguranței cetățenilor. 

De doi ani și jumătate, Israelul dezvoltă proiectul „Oraș Sigur". Prin acest proiect, un număr de 60 de orașe și-au creat structuri comune Primărie-Poliție. Sunt formate din inspectori și previn apariția problemelor legate de calitatea vieții. 

Ministrul Aharonovich a declarat: "Proiectul 'Oraș sigur' prezintă două avantaje majore. În primul rând, noua structură lucrează la comanda Primarului, pe chestiuni ce țin de ordine publică conform necesităților orașului, dar fără să se suprapună cu activitățile specifice ale ofițerilor de poliție. În al doilea rând, fără creșterea costurilor de o parte și de alta, se dublează forța de lucru".

Siguranță pentru bucureșteni

Primarul Sorin Oprescu a fost interesat de acest proiect. El a cerut expertiza pentru implementarea lui la București. 

„Ca Primar General al Capitalei României sunt preocupat de siguranța cetățeanului, acest aspect aflându-se în prim-planul interesului public și, implicit a agendei Administrației pe care o conduc. Toți dorim să trăim în condiții de ordine și siguranță. Știu că sprijinul dumneavoastră, ce s-ar putea materializa în prima fază prin transmiterea experienței acumulate în acest domeniu atât de sensibil, ar putea însemna implementarea rapidă a unui program similar și la București".

Sprijin în Israel pentru investitorii români

Edilul Capitalei s-a mai întâlnit și cu primarul orașului Tel Aviv, Ron Huldai. Au vorbit despre compatibilitatea dintre cele două orașe și au ajuns la concluzia că au aceleași probleme, rezolvate diferit. În vreme ce Oprescu mizează pe spațiul public verde, Huldai a prevăzut câte o mică grădină pentru fiecare locuință. Cei doi primari vor colabora pentru a spijini investitorii români și israelieni. Vor reduce birocrația, vor introduce bune practici în administrația locală și vor face schimb de specialiști. 

Primarul General, Sorin Oprescu, a fost primit, miercuri, de președintele Shimon Peres și de prim-ministrul Benjamin Netanyahu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel