Incredibil: Fosta șefă SDN Vrancea s-a pontat 336 de ore încontinuu

lucica_chiper
lucica_chiper

Zăpezile abundente din iarna trecută care au afectat serios și județul Vrancea nu i-au permis fostei şefe a Secţiei de Drumuri Naţionale (SDN) Vrancea, Lucica Chiper, niciun moment de odihnă. Cel puțin așa reise dintr-un raport al ITM Vrancea, care arată că Lucica Chiper ar fi muncit timp de două săptămâni 24 de ore încontinuu, susține prefectul județului Vrancea, Cătălin Popescu

În urma controlului efectuat de reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Muncă Vrancea la Secţia de Drumuri Naţionale, efectuat a sesizarea prefectului de Vrancea, Cătălin Popescu, au fost constatate mai multe nereguli, scrie Adevărul.ro.

Potrivit reprezentantului Guvernului în teritoriu, cele mai multe aspecte negative constatate în timpul controlului o vizează pe fosta şefă a Secţiei de Drumuri Naţionale (SDN) Vrancea, Lucica Chiper, care a fost în funcție până în luna septembrie a acestui an.
Aceasta nu numai că s-a pontat timp de 14 zile la rând cu 24 de ore muncite pe zi, dar fosta șefă a favorizat de asemenea și personalul TESA din unitate, deși toate premierile, care trebuiau alocate tuturor angajaților, si le-a alocat sieși, considerând că este singura în măsură să fie recompensată pentru efortul depus.

Neregulile găsite în acte l-au determinat pe reprezentantul Guvernului în teritoriu să sesizeze Compania Naţională de Drumuri să ia măsuri.

„În experienţa mea nu am văzut aşa ceva. Într-o fişă de pontaj, Lucica Chiper se ponta 24 de ore pe zi în perioada 1-15 februarie, când Vrancea a fost afectată de zăpezi. Am fost şi la Drumuri Judeţene şi în Consiliul de Administraţie al Companiei de Drumuri Naţionale şi nu am văzut aşa ceva. Nu mai spun de premieri, care trebuiau alocate tuturor angajaţilor, dar doamna a hotărât că doar ea a muncit şi este singura care trebuia să ia premierile acestea", a declarat Cătălin Popescu.

În raportul ITM trimis Prefecturii Vrancea se mai specifică faptul că şefa SDN a pus „în pericol sănătatea şi securitatea lucrărilor prin supunerea acestora unui program de lucru şi de câte 24 ore/zi".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel