În ce condiţii poate fi efectuată o percheziţie în locuinţa unui parlamentar

banias_90492200
banias_90492200

Locuinţa unui parlamentar nu poate fi percheziţionată, iar acesta nu poate fi reţinut sau arestat fără încuviinţarea Camerei din care face parte, se arată în Constituţia României. Locuinţa unui parlamentar poate fi percheziţionată fără încuviinţarea Camerei din care face parte numai ca urmare a unei infracţiuni flagrante, a declarat Preşedintele Comisiei Juridice a Senatului, Toni Greblă.

"În caz de infracţiune flagrantă, deputaţii sau senatorii pot fi reţinuţi şi supuşi percheziţiei. Ministrul justiţiei îl va informa neîntârziat pe preşedintele Camerei asupra reţinerii şi a percheziţiei. În cazul în care Camera sesizată constată că nu există temei pentru reţinere, va dispune imediat revocarea acestei măsuri", potrivit articolului 72 din Constituţie.

Preşedintele Comisiei Juridice a Senatului, Toni Greblă, a declarat luni pentru Mediafax că locuinţa senatorului PDL Mircea Banias ar putea fi percheziţionată fără încuviinţarea Senatului, dar numai ca urmare a unei infracţiuni flagrante.

Greblă a precizat că dacă o percheziţie ar fi avut loc la casa lui Mircea Banias ca urmare a începerii urmăririi penale într-un dosar mai vechi deschis împotriva acestuia, avizul Senatului ar fi fost obligatoriu.

"Dacă percheziţia de astăzi dimineaţă a avut loc ca urmare a săvârşirii unei infracţiuni flagrante, atunci percheziţia putea avea loc, iar organele în drept prin intermediul Parchetului general trebuie să informeze imediat Senatul asupra acelui demers", a adăugat Greblă.

Preşedintele Comisiei juridice a Senatului a mai menţionat că şi în eventualul caz al reţinerii senatorului este obligatorie încuviinţarea prealabilă a Senatului. Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a declarat că pe adresa Senatului nu a sosit până acum nicio solicitare de la DNA sau Parchetul instanţei supreme pentru percheziţii în cazul senatorului PDL Mircea Banias.

Citeşte şi:

Percheziţiile din Constanţa şi Bucureşti ar avea legătură cu mai multe transporturi de produse din China

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel