În cazul meu este o înscenare. Victima este opinia publică, la fel ca şi la Strauss-Kahn, afirmă europarlamentarul Adrian Severin

adrian_severin_razvan_chirita_81671300
adrian_severin_razvan_chirita_81671300

Europarlamentarul Adrian Severin a declarat, luni,  după audierea în Comisia JURI, că doreşte clarificarea cazului său, acuzând "manevre absolut asemănătoare şi de înscenări absolut din aceeaşi familie" ca în cazul lui Dominique Strauss-Kahn.

Severin a fost audiat, luni, în Comisia JURI din PE, care dezbate ridicarea imunităţii sale.

"A fost importantă această întâlnire pentru că a fost prima mea ocazie după două luni de zile să mă adresez colegilor mei, constituiţi într-o structură oficială, pentru a le spune că avem de-a face cu o minciună şi pentru a le demonstra că nu este vorba despre un act ilegal, ci despre încercarea de a provoca un fapt ilegal. Şi nu este vorba despre dovedirea unui fapt ilegal de către cineva, ci este vorba despre o înscenare", a declarat Severin pentru Mediafax, adăugând că audierea a fost pentru el "o ocazie de clarificare a lucrurilor".

El a spus că, din perspectiva sa, miza deciziei JURI nu este foarte mare, având în vedere că interesul său este de a se realiza o investigaţie care să clarifice lucrurile, indiferent cine va face această anchetă, iar Comisia parlamentară nu se pronunţă asupra vinovăţiei sau nevinovăţiei.

"Acesta nu este un for de judecată, însă este important pentru mine - chiar dacă miza nu este declararea vinovăţiei sau nevinovăţiei mele - să fi transmis colegilor mei şi dovezi, nu numai argumente, că ne aflăm în faţa unei minciuni", a spus Severin.

Întrebat ce probe le-a prezentat colegilor europarlamentari din Comisia JURI, Severin a explicat că este vorba despre un e-mail trimis de falsa companie de lobby care atestă faptul că suma de 12.000 de dolari nu i-a fost oferită pentru introducerea unui amendament, ci pentru a face parte dintr-un consiliu de experţi.

"Se afirmă că am luat o anumită sumă de bani ca să promovez un anume amendament. Şi eu am dat efectiv corespondenţa, e-mail-ul exact de la cei care acuză - de la firma falsă pe care a constituit-o Sunday Times - prin care am arătat că mi s-a oferit acea sumă de bani ca să fiu membru într-un Consiliu de Experţi. Deci între a depune un amendament contra unei sume de bani şi a primi un onorariu în calitate de membru într-un Consiliu de Experţi este o diferenţă ca de la cer la pământ. Şi le-am prezentat documentul scris. Mie îmi pare rău că nimeni în ţară nu m-a întrebat asta, pentru că dacă m-ar fi întrebat, probabil că le-aş fi arătat acest document şi lucrurile s-ar fi clarificat de la început", a explicat Severin.

Referitor la această declaraţie , care afirmă că nimeni din ţară nu s-a interesat de documentul la care face referire domnul Severin, trebuie să-i amintim europarlamentarului  că dcnews.ro a fost singura publicaţie care a redat integral contractul de consultanţă la data de 21 martie 2011. Iniţial, am crezut că domnul Severin are dreptate cu privire contractul de lobby, că faptele de care este acuzat nu reprezintă decât o mistificare foarte costisitoare a unui ziar de scandal, antieuropean, după cum declara într-un interviu în The Sunday Times, Adrian Severin.

Ulterior, după ascultarea înregistrării dintre Adrian Severin şi falşii lobbyşti, s-a constatat,  fără echivoc,  că europarlamentarul se târguia pentru amendamentul care ar fi trebuit depus în Parlamentul European.  Practic, Adrian Severin încerca să facă trafic cu un vot în Parlamentul European. Acesta  a trimis  şi un e-mail celor doi  lobbyişti, afirmând: "Doar ca să ştiţi că amendamentul pe care îl vreţi a fost depus la timp". La scurt timp, el a trimis o factură de 12.000 de euro pentru "servicii de consiliere".

Citeşte şi: EXCLUSIV: Citeşte contractul între Adrian Severin şi firma Taylor&Jones. Deputatul este convins că o comisie parlamentară va lămuri situaţia, dacă analizează documentul

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel