Ilieșiu, către parlamentari: Dezbateţi corectitudinea şi constituţionalitatea deciziei CCR

Sorin Ilieșiu transmite un apel membrilor celor două Camere ale Parlamentului României, pentru ca în ședința de luni a Plenului să dezbată ”corectitudinea şi constituţionalitatea deciziei C.C.R. din 21 august”, privind ”invalidarea votului democratic exprimat la referendum, precum şi dacă asumarea de către Parlament a unei asemenea decizii nu va duce la disoluţia democraţiei, la anarhie sau la extremism”.

Iată textul integral al apelului transmis de către Sorin Ilieşiu parlamentarilor români:

Către membrii celor două Camere ale Parlamentului României

Stimate Doamne, Stimaţi Domni,

“Ţineţi cu poporul să nu rătăciţi!” - ne îndemna acum aproape două veacuri politicianul democrat Simion Bărnuţiu.

Prin DEMOCRAŢIE se înţelege (conform dicţionarului) “forma de organizare şi de conducere a unei societăţi în care poporul îşi exercită (direct sau indirect) puterea”. Poporul şi-a exercitat direct şi covârşitor puterea de a-şi exprima votul la referendumul din 29 iulie a.c., aproape 90% din participanţi, respectiv peste 7.400.000 de cetăţeni, votând pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu suspendat din funcţie de domniile voastre.

În condiţiile în care în ţara noastră democraţia autentică are o tradiţie mult prea scurtă, vă solicităm ca la şedinţa plenului reunit al Parlamentului care va avea loc luni 27 august a.c.

Subliniem că impunerea cvorumului de participare nu a respectat recomandările Comisiei Europene adoptate recent la Veneţia în materie de referendum prin care “nu se recomandă un cvorum de participare, întrucât îi asimilează pe cei care se abţin cu partizanii votului negativ”.

Mai subliniem că înainte de referendum, preşedintele suspendat şi partidul acestuia (PD-L) au făcut apeluri ilegale şi nedemocratice către electorat de a nu participa la referendum. Un apel identic către minoritatea maghiară din România de circa 7% din populaţie, a fost făcut şi de dl Viktor Orban, premierul Ungariei.

Dezinformarea făcută de preşedintele suspendat la nivel naţional şi internaţional în timpul campaniei pentru referendum, acuzând o aşa-zisă „lovitură de stat”, a influenţat o parte din electorat. Conform dicţionarului, “lovitură de stat sau puci se numeşte o răsturnare bruscă şi neconstituţională a puterii legitime a unui stat, impusă (neparlamentar) prin surpriză de o minoritate, de obicei formată din ofiţeri militari sau comandanţi paramilitari, folosind forţa”.

Avem convingerea că domniile voastre trebuie să dezbateţi faptul că o parte dintre judecătorii C.C.R. nu au constatat că pragul de 50%+1 a fost depăşit, cu toate că au primit documente edificatoare în acest sens cerute chiar de domniile lor pentru a decide corect.

Conform recensământului din 2011, populaţia din România este de 19 milioane de locuitori din care aproape 4 milioane sunt minori, fără drept de vot. Deci cvorumul a fost substanţial depăşit.

Din cei trei milioane de români din străinătate, doar vreo 2% au participat la scrutinele din ultimii ani (în 29 iulie a.c. au votat 2,4%), fapt care justifică lipsa acestora de pe listele electorale permanente.

București, 26 august 2012

Cu încrederea că - după 45 de ani de alegeri fraudate în timpul regimului comunist - nu au murit zadarnic, în decembrie ’89, pentru “alegeri libere şi corecte”, peste o mie de cetăţeni români.

Sorin Ilieşiu,

- autor al raportului neoficial pentru condamnarea regimului politic comunist ca nelegitim si criminal, autor al apelurilor din 2005 şi 2006 pentru condamnarea naţională şi internaţională a comunismului http://www.revista22.ro/raportbrpentru-condamnarea-regimului-politic-comunist-ca-nelegitim-si-criminal-2567.html http://www.gds.ong.ro/apel.htm http://www.revista22.ro/apel-pentru-condamnarea-internationala-a-criminalitatii-si-nelegitimit-3326.html

În şedinţa Birourilor Permanente reunite ale Parlamentului de joi, de la ora 12.00, s-a stabilit că întrunirea extraordinară a plenului Parlamentului, în care se va prezenta decizia Curţii Constituţionale a României referitoare la invalidarea referendumului pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu, va avea loc luni, ora 15.00.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel